Тумстоун – легенда Дикого Заходу (11 фото)

357

Невелике містечко Тумстоун – справжня легенда Дикого Заходу. З ним пов’язана історія, яка вже не раз надихала творців голлівудських вестернів. Саме вона зробила це загублене на карті США містечко культовим місцем, де і сьогодні зберігся дух незабутніх часів підкорення просторів Америки шукачами пригод всіх сортів.

Тумстоун з’явився, як і багато інших міст, у другій половині 19 століття, в період розквіту «золотої лихоманки». У 1880-му році сюди, до трьох своїх братів, приїхав колишній шериф Уайетт Ерп. Тут Ерпам довелося зіткнутися з бандами Маклаурі і Клентон, які фактично правили містом при наявному, між тим, шерифі. 26 жовтня 1881 відбулася знаменита перестрілка біля О. К. Коррал, загороди для коней. Ерп, два його брата і друг Док Холлідей виступили проти шести бандитів. Після 30-секундної перестрілки стояти залишився тільки один Ерп – він не отримав жодної подряпини. Три ковбоя були вбиті.

Тумстоун (назва міста, до речі, перекладається як «надгробний камінь») обійшла стороною доля стати містом-примарою, як, наприклад, міста Боді або Ріоліт на кордоні з Невадою. Сьогодні це популярний туристичний центр, місто-музей, де відновлено дух Дикого Заходу. По вулицях їздять вози, запряжені кіньми, в салуні звучить сміх танцівниць, всюди ходять ковбої, відновлений навіть один з куточків «жриць кохання», яких в колишньому Тумстоні було хоч відбавляй. Особливо відзначено місце у Коррал – там стоять манекени, живопису знамениту перестрілку. Її, втім, можна подивитися буквально кожен день – захоплююче уявлення демонструють глядачам артисти місцевого театру.

Тумстоун - легенда Дикого Заходу (1)

Тумстоун - легенда Дикого Заходу (2)

Тумстоун - легенда Дикого Заходу (3)

Тумстоун - легенда Дикого Заходу (4)

Тумстоун - легенда Дикого Заходу (5)

Тумстоун - легенда Дикого Заходу (6)

Тумстоун - легенда Дикого Заходу (7)

Тумстоун - легенда Дикого Заходу (8)

Тумстоун - легенда Дикого Заходу (9)

Тумстоун - легенда Дикого Заходу (10)

Тумстоун - легенда Дикого Заходу (11)