День Матері 2020: дата, ідеї подарунків, як відсвяткувати

647

Розповідаємо, коли святкувати День матері, що дарувати, та як привітати свою маму  умовах карантину.

Дата святкування Дня Матері

В Україні свято існує з 1990 року, ось уже 30 років поспіль. Щорічно, воно припадає на другу неділю травня. У 2020 році день Матері — 10 травня. Це родинне свято, коли діти вітають своїх мам, проводять час разом з ними, дякують за все та дарують маленькі подарунки на знак вдячності.

Це свято є не тільки у нас, але й в усьому світі. Здебільшого, всі також святкують в другу неділю травня. Саме у це свято, і аж ніяк не 8 березня, варто вітати свою маму. Як саме? Розповідаємо далі.

Як відсвяткувати День Матері в умовах карантину?

Навідатися в гості, в умовах карантину, не в кожного є можливість. Адже часто матері живуть інших містах. Що робити в такому випадку? Обов’язково, подзвонити та привітати. А, якщо хочеться чогось більшого, то:

  1. Записати привітання в форматі відео, змонтувати домашні відео чи фотографії та написати гарне привітання.
  2. Надіслати подарунок поштою, щоби кур’єр зранку передав його мамі. Вона приємно здивується, що навіть дистанційно ви знайшли змогу привітати її подарунком.
  3. Організувати святковий обід онлайн, через відеодзвінок.

Що подарувати мамі на це свято?

Традиційно, матерям у цей день дарують квіти чи рослини у горщиках, солодощі або якісь дрібнички. Навіть, у карантин можна вигадати подарунок, та надіслати його поштою чи кур’єром. Ось кілька ідей для подарунка:

  1. Святковий торт. Замовити у кондитерів, які роблять випічку на замовлення, торт із привітанням для матері. Також, можна подарувати якісний шоколад, тістечка тощо.
  2. Квіти у горщику. Замість букета, який простоїть 3 дні, можна замовити їй доставку квітів у горщику, які ще довго будуть стояти на підвіконні.
  3. Набір для святкування. Це можуть бути солодощі, вино, гарні бокали, кошик з фруктами чи її улюбленими делікатесами. Наприклад, набір італійських сирів, у доповнення до вина з келихами. Нехай ви не поряд, та зможете влаштувати святковий обід дистанційно.
  4. Набір для відпочинку. Не маєте можливості влаштувати мамі свято через карантин? Подаруйте їй все для домашнього відпочинку: маски для обличчя, пляшку хорошого шампанського чи вина, набір екзотичних фруктів, шоколад, зручну піжаму тощо.
  5. Сімейний портрет. Якщо у вас є спільне фото, то можна його роздрукувати у широкому форматі та подарувати у гарному обрамленні. Якщо такого портрета немає, то можна, як варіант, замовити малюнок.

Також, дивіться нашу тематичну добірку фільмів, спеціально до Дня Матері:  vsviti.com.ua/interesting/film/114413

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua