30 неповторних осінніх місць в Україні, які треба побачити восени

7144

Пропонуємо чудову осінню добірку 30-ти неповторних місць України, щоб відвідати восени.

Заліщики – місто з найпопулярнішою в Україні панорамою. За неймовірним фото сюди їдуть люди з різних міст. Кожної пори року воно грає новими фарбами і осінь – не виключення.

https://photographers.ua/photo/ukraina-osin-zalischiki-1120596/

Заповідник, зоопарк та дендропарк, відомий не лише в Україні, але й по всій Європі – Асканія-Нова, знаходиться на Херсонщині. Тут можна побачити красу українського степу, а також тварин, котрі живуть у своєму середовищі, а не у клітках.

Тростянець, маленьке містечко у Сумській області. На його околиці, а саме в урочищі Нескучне, знаходиться ландшафтний парк 19 століття.

Заповідник «Чигирин» сподобається любителям української історії та незайманої природи центральної України.

Вилкове – його часто називають українською Венецією. Селище, котре знаходиться у Одеській області і дійсно подібне до європейського містечка, адже воно також частково стоїть на воді.

Дендропарк у Полтаві – один з найвідоміших дендропарків України. А восени він набуває по-особливому яскравих фарб.

Садиба в селищі Качанівка раніше була маловідомим райським куточком. Сьогодні ж вона все частіше приваблює туристів, завдяки поєднанню живописної природи та старовинної архітектури.

Садиба в селищі Качанівка

Історико-культурний заповідник Самчики у Хмельницькій області – приваблює туристів завдяки своєму маєтку, на який приїздить подивитись кожен поціновувач архітектури.

Історико-культурний заповідник Самчики у Хмельницькій області

Радомишль, на Житомирщині. Тут знаходиться надзвичайно гарний водяний млин, обплетений кленовими гілками, які грають фарбами уосінні пори року. Та й саме містечко виглядає досить затишно.

Пирогів – протягом усього року зачаровує своєю красою. Музей української архітектури та побуту під відкритим небом. Що знаходиться у Київській області, має чим вас здивувати. А якщо влаштувати восени пікнік біля його млинів, то може скластись враження, що ти у французькій провінції!

Олег Жарій, https://photographers.ua/photo/29-oktyabrya-2010-g-v-pirogovo-251339/

Єврейське кладовище у Чернівцях не таке відоме як Байкове кладовище у Києві чи Личаківський цвинтар у Львові, але виглядає він не менш моторошно та прекрасно.

Дендропарк «Олександрія» у Білій Церкві – справжня знахідка для фотографа, а особливо в осінні місяці. У цю пору року в «Олександрії» навіть проводяться майстер-класи з фотографії, наскільки це популярна локація.

https://yesyes.ua/catalog/u-1144/portfolio/7529

Межигір’я, Київська область. Резиденція екс-президента Віктора Януковича вже декілька років поспіль приймає туристів з усієї України. Аби її обійти, може не вистачити цілого дня!

Каньйон Смотрича у Кам’янець-Подільському. В цьому затишному містечку є глибока вузька долина, де протікає річка Смотрич.

Село Іза на Закарпатті відоме тим, що тут знаходиться єдина в Україні оленяча ферма.

Свидівець, Карпати. Карпати восени досить холодні, тому можна підібрати маршрут без ночівлі. У Свидівці можна насолодитись краєвидом гір, котрі у цю пору року вже починають вкутуватись снігом.

Ігор Меліка, http://igormelika.com.ua/

Берегове, Закарпаття. Селище неподалік від Мукачево – зразок гостинності. На його затишних вуличках щоосені, 8-9 листопада, проходить фестиваль вина.

Старовинне козацьке село Мигія у Миколаївській області. Його ще також називають «українською Швейцарією».

Острів Хортиця – одне з найпопулярніших туристичних місць в Україні. Восени набуває особливого шарму: древні язичницькі ідоли виглядають з багряних листків дерев.

В Ізюмі Харківської області знаходиться гора Кременець. Можна детально розповідати, але краще просто один раз на неї поглянути і почати пакувати рюкзак у дорогу.

Білгород-Дністровський, Одеська область. Міф про те, що до моря потрібно їхати тільки у теплу пору року – потрібно розвіювати. І краще це робити у місті, де є фортеця, прекрасні береги і смачне домашнє вино.

Трускавець. Це не тільки лікувальний курорт, але і затишне українське містечко. Якщо поїхати туди у холодну пору року, можна оминути натовп туристів.

Меджибізька фортеця сама по собі виглядає дуже містично. А в додаток там. Прямо у фортеці, щоосені у ніч на Хелоуїн влаштовують вечірку.

Актівський каньйон, Миколаївщина. Його й так називають «диявольським», а уявіть, як він виглядає, коли палає багряними фарбами!

Alexey Kumov

Урочище Камінне Село. Ви любите фільм «Володар Перснів»? А хобітів? Якщо від цих запитань у вас одразу ж загорілись очі, то вам неодмінно потрібно потрапити в урочище Камінне Село!

Феофанія, Київ. Цей парк – одна з найпопулярніших локації для столичних фотографів, місце для зустрічі закоханих, прогулянок друзів та роздумів на одинці.

Шарівка, Харківщина. Село, у якому знаходиться найбільший садово-парковий комплекс в області, палац та автентична цукроварня.

Alex Rodoman, https://uk.wikipedia.org/

Парк «Київська Русь» не дасть українцям забути про ці славні часи князів та полководців! Там постійно відбуваються змагання, ярмарки та реконструкції.

Завжди мріяли побачити піраміди, але не мали можливості потрапити в Єгипет? Пакуйте рюкзак та поспішайте у полтавську область! Адже там є свої містичні «Полтавські Піраміди».

Етнографічний комплекс «Українське Село» на Київщині у селі Бузова. Старовинні українські хатки, природа, дерев’яні кринички – тут є все, аби зануритись у атмосферу українського села.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти