Найкрасивіші острови навколо Балі

1107

Балі називають Островом Богів, як один із головних туристичних напрямків в Індонезії. Острів об’єднує неймовірну історію з екзотичної духовною культурою, пропонує щось цікаве абсолютно для всіх. Острів дійсно гарний, а його різноманітна природа включає весь спектр красот – від пишних зелених лісів до гір і білих піщаних пляжів. Вибираючи Балі в якості місця для відпустки, не варто забувати про безліч менш відомих островів навколо, які є такими ж захоплюючими і мальовничими.

Острів Мойо

Приблизно в 280 км від Балі, на північ від Сумбава, розташований острів Мойо. Острів дещо віддалений і практично не розроблений, що не завадило створити тут розкішний курорт. У результаті, острів Мойо є втіленням уявлень про ідеальний відпочинок для тих, хто хоче побачити приховану сторону Індонезії, але при цьому максимально використовувати висококласні зручності. Велика частина острова покрита Мисливським Парком Мойо – унікальним заповідником дикої природи. Вся берегова лінія острова входить до складу морського заповідника, де можна насолоджуватися відпочинком на пляжі і дайвінгом.

Нуса Ченінган

Один з островів безпосередньо на південь від Балі – невеликий, але дуже цікавий Нуса Ченінган. До нього веде міст від двох сусідніх островів. Місцеві жителі тут займаються сільським господарством і збирають морські водорості, а туристи із задоволенням спостерігають за цим процесом. Хочете побачити перехоплюючий подих пейзаж? Вирушайте до Блакитної лагуни острова Ченінган. Для шукачів адреналіну обов’язково варто відвідати Махал Поінт. З оглядового майданчика на вершині скелі відкривається винятковий вид, а деякі відвідувачі наважуються зістрибнути з кручі в ясне синє море.

Ява

Великий острів на захід від Балі називають Явою. Тут ви знайдете найбільші міста, включаючи Джакарту. Якщо ви хочете побачити багату культурну історію і спадщину Індонезії, Ява є для цього одним з кращих місць. Безліч екскурсій з Балі дозволять вам вивчити всі принади Яви за кілька днів, включаючи стародавні індуїстські храми Боробудур і приголомшливий Палац Султана – резиденцію правителів Індонезії. Вулкани, храми і пляжі – це всього лише кілька привабливих пам’яток, які може запропонувати своїм гостям Ява.

Острів Комодо

На захід від Балі лежить унікальний острів Комодо. Як ви вже могли здогадатися по його назві, острів є батьківщиною дракона Комодо – найбільшої ящірки у світі. Велика частина острова є частиною Національного парку Комодо, також включає острови Рінка і Падар. Це захищений заповідник для місцевої дикої природи, де збережене природне середовище проживання рідкісних видів. Ви можете дістатися до Острова Комодо на поромах. Більшість відвідувачів приїжджають на екскурсію з Ломбока, хоча тур з Балі також можливий. Оточуюче море також має чим здивувати. Зокрема, рифами недалеко від берега Комода, які є домом для акул і скатів.

Нуса Пеніда

Найбільшим з островів Нуса біля південного узбережжя Балі є Нуса-Пеніда. Щоденні пороми і приватні швидкісні моторні човни з радістю доставлять вас до його берегів. Більшість відвідувачів приїжджає сюди заради відокремлених пляжів Балі і відсутності натовпів туристів, в порівнянні з іншою частиною Балі. Особливо популярний пляж Кристал-Бей з чистим білим піском, прозорою водою і різноманітним підводним світом. Це робить його одним з найбільш жвавих пляжів на Нуса-Пеніда. Якщо ви шукаєте більш відокремлені місця, вирушайте до вапнякових печер Гоа Гирі Путрі, або поспостерігайте за рідкісними птахами у пишному Лісі Тембелінг. Як і на більшості інших курортів Індонезії, можливості підводного плавання Нуса-Пеніда вкрай різноманітні.

Нуса-Лембонган

Третім з островів Нуса біля берегів Балі є Нуса-Лембонган. Це місце швидко набирає популярність завдяки вражаючим пейзажам і відносно невеликому потоку туристів. Джунгут Бату є найжвавішим пляжем – фаворитом серфінгістів і бюджетних туристів. Більш відокремлені місця можна знайти на півдні острова. Тут розташована “Сльоза Диявола”, де низькі стрімчаки забезпечують приголомшливі види на море. На додаток до достатку пляжів, Нуса Лембонган славиться фермами по вирощуванню морських водоростей, лісами мангрових дерев і вражаючим індуїстським храмом Пунчак Сарі, який вважається однією з нафпопулярніших пам’яток Балі.

Гілі Ейр

Поруч із узбережжям Ломбока знаходиться ряд островів Гілі. Найближчим до Ломбок є острів Гілі Ейр з найспокійнішою атмосферою для відпочинку і безліччю варіантів проведення часу. Підводне плавання, сноркелінг і фридайвинг дозволяють досліджувати багате підводне життя і красиві коралові рифи. Місцева кулінарна сцена цілком заснована на свіжих смажених морепродуктів, в той час як нічне життя практично відсутнє. Проте, місцевий бар з живою музикою завжди відкритий для відвідувачів. Тут можна розслабитися і чудово відпочити від галасливого життя Балі.

Гілі Мено

Мено є середнім з островів Гілі, а також одним з найромантичніших місць в Індонезії. Сюди часто приїжджають пари молодят під час медового місяця. На додаток до коктейлів на заході сонця і романтичних прогулянок на пляжі, Гілі Менo ідеальний для любителів тварин. Серед природних визначних пам’яток варто відзначити пташиний парк Таман Бурунг і Заповідник Черепах Гілі Мено, де ви можете спостерігати за черепахами в природному середовищі. Для всіх бажаючих відкрито кілька шкіл для сертифікованого вивчення підводного плавання, де також можна орендувати все необхідне обладнання.

Гілі Траванган

Якщо Гілі Мено призначений для романтиків, а Гілі Ейр для безстрашних мандрівників, то Гілі Траванган підійде для любителів нічного життя і гучних вечірок.Траванган є найбільшим і найпопулярнішим з островів Гілі, де в будь-який час доби відбувається щось цікаве. Протягом дня ви можете відвідувати уроки йоги, практикувати підводне плавання, кататися на човні, або записатися на уроки серфінгу. Але по справжньому острів оживає на заході сонця, коли масово відкриваються бари та нічні клуби, де життя кипить до самого світанку.

Ломбок

Ломбок – острів на схід від Балі. Це різноманітне мальовниче місце буквально створене для відпустки вашої мрії. На півдні острова ви знайдете пляжне місто Кута, де збираються серфінгісти. Це пряма протилежність однойменним пляжного місту на Балі. Кута на острові Ломбок пропонує захоплюючі пляжі і розслаблену атмосферу. На менш відвідувану північну частину острова можна вирушити на пішохідну екскурсію до вершини гори Рінджані, захопитися численними водоспадами, або сісти на пором з екскурсією по островам Гілі. Більш жвава міська атмосфера панує в Матарама, найбільшому місті острова. Серед визначних пам’яток варто відзначити палац 18-го століття в Саду Майура, або вирушити у кулінарний тур уздовж Ялан Удаю.



• не пропусти