Слухай українське: 10 нових пісень, якими вразили українські музиканти цього тижня

1718

Одразу два кліпи “Бумбоксу”, незвична новинка від Vivienne Mort та проникливий кліп “Натоліча”. Радіо МАКСИМУМ пропонує вашій увазі щотижневу рубрику про новинки в українській музиці.

Бумбокс – Голий Король (кліпи)

Незабаром фраза “Охрана, отмєна!” цілком ймовірно стане своєрідною візитівкою гурту “Бумбокс”, а не супермаркетів, тим паче, що на додачу до нового синглу “Голий Король”, музиканти підготували для шанувальників одразу дві різні варіації кліпу, під назвами “На килимах” і “Сором в музеї”. Зацініть!

Додамо, що в першій версії команда зосередила увагу на музикантах, а от в другій версії головними героями стали Belarus Free Theatre, місто Київ та його жителі.

Vivienne Mort feat. Morphom – Зустріч (кліп)

У рамках проекту Pepsi FUZ, у якому звичне звучання українських гуртів і виконавців перетворюють в електронний формат завдяки участі музиканта та продюсера Романа Черенова aka Morphom, гурт Vivienne Mort представив свіжий кліп на пісню “Зустріч”. Як вам таке нетипове амплуа неймовірної Дани Заюшкіної і Ко?

Натоліч – Важко (кліп)

П’ятий космічний елемент не потребує тривалих пошуків, адже він завжди у нас під носом – саме таку основну ідею заклали у своє нове офіційне відео учасники дніпровського гурту “Натоліч”, маючи на увазі, звісно, кохання. У свіжому кліпі рокерів-романтиків під назвою “Важко”, на глядачів чекають неочікувані образи та нетипові знімальні локації, сповнені символізму та прихованих значень.

Окрім самих учасників “Натоліч”, у новому ролику також відображено чоловіче та жіноче начало, яких втілили актори Володимира Концура та Kate Nhuen. “Ми намагалися продемонструвати те, чого так не вистачає людству – стихію, що здатна звернути гори, але водночас є такою ж невловимою, як пісок і вітер – кохання. Саме любов може подолати будь-які перешкоди”, – поділилися учасники гурту.

Тері Фао – Де… (кліп)

За словами Тараса Підкуймухи (він же Тері Фао), все найцікавіше завжди припадає на фінал, тому саме у серпні він оприлюднив свій танцювальний хіт курортного сезону під назвою “Де…”. При чому не саму лишень пісню, а й офіційний відеокліп на неї, дія якого відбувається у великій театральній залі між рядами крісел та на сцені. Вийшло дуже красиво, рекомендуємо!

Шосте Чуття – Дай мені руку

Нова пісня львівського гурту “Шосте Чуття” розповідає про те, що які б перипетії не підкидало нам життя – чи то проблеми самореалізації, непорозуміння з близькими людьми, матеріальні труднощі тощо – завжди потрібно віднайти у собі сили це побороти. У свіжій композиції музиканти вдалися до експериментів зі звучанням, але не зрадили власному стилю.

“Відкрити очі, розправити свої крила та полетіти від сірої буденності вдалечінь за дещо наївними, але правдивими і щирими дитячими мріями. Тільки після цього ми зможемо віднайти своє істинне “я”, зайнятись улюбленою справою, рости та бути по-справжньому щасливими, незважаючи ні на що”, – розповіли учасники команди про головну ідею пісні.

KiRA MaZUR – Viterok (кліп)

Зйомки нового кліпу співачки KiRA MaZUR проходили поблизу Львова біля одного з туристичних комплексів, тому відпочивальники та мандрівники час від часу отримували переляк від вигляду демонічних створінь, що блукали лісом та біля озера. Дуже містична робота Kira Mazur, гляньте самі:

Midnight Daddies – Небо (кліп)

“Опівнічні татусі” екранізували історію про кохання, перепоною якому стають кілометри: днями світ побачив дебютний офіційний кліп електронного дуету Midnight Daddies на пісню “Небо”, у якому музиканти зачепили проблематику любовних стосунків на відстані. До зйомок у своїй першій відеороботі гурт залучив молоду і креативну команду студентів Київського Національного Університету Культури і Мистецтв на чолі з режисеркою Sevin Dieva.

За задумом авторів, у кліпі “Небо” розгортається історія двох закоханих, які мають можливість зустрітися хіба що уві сні, у володіннях темної ночі, переживши вдень усі нерозуміючі та осудливі погляди людей. “Герої нашого відео тримаються, не зважаючи ні на що, та продовжують вести відчайдушну боротьбу не тільки лише із самою відстанню, але і з людським осудом та великою дурістю. І допоки доля таки не звела пару закоханих наяву, вони змушені шукати обійми одне одного уві снах”, – кажуть учасники формації Midnight Daddies.

Цікаво, що в основі треку та кліпу лежить цілком реальна історія друга музикантів, який познайомився зі своєю теперішньою дружиною на одному з форумів в інтернеті. Тоді багато хто скептично поставився до появи у хлопця віртуальної дівчини з іншої країни, втім, із часом йому таки вдалося спростувати всі осуди оточення, перевезти дівчину до себе, одружитися та щасливо жити із нею й досі.

Все Поруч – Вени (альбом)

До дебютного альбому “Вени” молодого запорізького гурту увійшло 11 різних за звучанням і настроєм пісень. Тут є і драйвові рокові композиції, і лагідна лірика, а любовні і соціальні мотиви щільно переплелися між собою. “Загалом, цей альбом про найважливіше, внутрішнє, про те, що “живе у нас у крові”, про любов, яка завжди пульсує нашими венами”, – наголошує лідер та вокаліст “Все Поруч” Микола Білик.

The Клюквінs – Проповідь

Одеські інді-експериментатори з гурту “The Клюквінs” оприлюднили власну “Проповідь” – перший студійний сингл з їхнього майбутнього альбому “Вулицями рідної планети”. За словами музикантів, у цій пісні нью-вейв, пост-панк і шугейз зустрічаються з дивовижною лірикою, і максимально дають зрозуміти слухачу, якою пронизливою та багатогранною буде дебютна платівка гурту. Загалом “Проповідь” – одна з найяскравіших пісень диску, яка була написана ще в 2005-2006 роках і, нарешті, дочекалася свого часу.

Тулим – Вогні

Столичні хіп-хопери Тулим оприлюднили новий трек “Вогні”, створений разом із відомим київським виконавцем Mammoth DMNT. “У композиції поєднано два своєрідних стилі виконання, які вдало доповнили один одного. Свій куплет KyLЯ (учасник гурту Тулим) написав ще у 2011 році під інший інструментал, але використав свій текст тільки зараз, зробивши невеликі правки. DMNT дописав свій куплет і виконав вокальну частину приспіва у своїй джазовій мелодійній манері”, – розповіли автори композиції.

Насолоджуйся вечірнім джазовим вайбом!

А яка новинка сподобалася Вам найбільше? Пишіть у коментарях!



• не пропусти