Що буде з нашою планетою через мільярд років (відео)

829

Через 50 тисяч років настане новий льодовиковий період.

YouTube-канал RealLifeLore опублікував відеоролик, присвячений трагічним подіям, які відбуватимуться наступний мільярд років. Так, через вісім тисяч років з програмним забезпеченням можлива проблема десятитисячного року, пов’язана з тим, що для подання року в датах використовується чотири, а не п’ять цифр.

Через 50 тисяч років настане новий льодовиковий період, а також зникне Ніагарський водоспад. Протягом 500 тисяч років Земля, ймовірно, зіткнеться з великим астероїдом діаметром один кілометр, а за півмільйона років відбудеться виверження супервулкану. На той час зірка Бетельгейзе перетвориться на наднову.

Через 50 мільйонів років Фобос впаде на поверхню Марса, а через сто мільйонів років в нашу планету вріжеться астероїд діаметром більше 10 кілометрів і Сатурн вже повністю позбудеться кілець. Протягом 400-500 мільйонів років, ймовірно, відбудеться потужний гамма-спалах, здатний знищити озоновий шар Землі. Сонце стане яскравішим, що призведе до зміни клімату. Рівень вуглекислого газу різко знизиться, в результаті чого фотосинтез буде неможливим. Нарешті, через мільярд років океани Землі зникнуть через потужний парниковий ефект.



• не пропусти