iPhone 11 націлені на новий рекорд Geekbench, але можуть поступитися іншим флагманам за продуктивністю графіки

    123

    У однокристальній платформі Apple 13 розробники концентрувалось на підвищенні продуктивності Neural Engine, а не CPU і GPU.

    У мережі з’явилися нові подробиці про однокристальну платформу Apple A13, яка повинна послужити основою новим iPhone (поки їх умовно називають iPhone 11). Як очікується, продуктивність платформи щодо попередниці, A12X, підвищиться, але тільки за рахунок CPU (меншою мірою) і за рахунок Neural Engine (більшою). А ось по частині продуктивності GPU нова SoC навіть може поступитися топовим платформам Qualcomm.

    За попередніми даними, в Gekbench Apple A13 буде набирати майже 5200 балів в однопотоковому тесті і понад 16000 балів в багатопотоковому — це помітно більше, ніж у Exynos 9820 або Snapdragon 855. Більш того, з такими результатами SoC обійде і багато конфігурацій ноутбуків з процесорами початкового і середнього рівнів.

    Чомусь не очікується помітного збільшення продуктивності графічної підсистеми, але, разом з тим, серйозно підвищиться продуктивність Neural Engine, який використовується для прискорення додатків ШІ: якщо в A12X Bionic він виконує до 5 трильйонів операцій в секунду, то в А13 продуктивність досягне або навіть перевершить позначку в 20 трильйонів операцій в секунду. З таким «нейронним движком» нові iPhone будуть робити якісніші фото та відео, зможуть забезпечити більш якісну реалізацію програм доповненої реальності, та й еволюція Siri неможлива без підвищення обчислювальних потужностей, спрямованих на прискорення ШІ. Словом, це необхідно для забезпечення більш якісного користувальницького досвіду, в той час як можливостей CPU і GPU, судячи з усього, вистачає і в A12X.



    • інші новини