Цукор, домашня худоба, сир: Дієтологи назвали найнебезпечніші продукти в історії

    344

    З кожним етапом свого розвитку людство набирається мудрості, а також знаходить багаж новинок, в тому числі, харчових, які йому вдалося навчитися готувати і вживати без ризику для життя.

    Однак, попри успіх і постійне вживання таких продуктів в їжу, вони дотепер представляють загрозу, про що розповіли американські дієтологи з різних університетів по всій країні. Кожен з них назвав продукт, який він вважає з наукової точки зору найбільш небезпечним за всю історію.

    Так, більшість вчених назвали цукор вбивцею людства номер один. Надмірне споживання добавки і її повсюдне використання не тільки викликає серйозні і навіть смертельні захворювання, погіршує стан, але і виснажує землю.

    Небезпечними були названі гриби, які зовні важко відрізнити від їстівних, чому часто не вчать, а також екзотичні фрукти. Серед них – дуріан, котрий багатий сіркою і цукром та має травмонебезпечну оболонку, а його вживання з кавою, кофеїновмісними напоями або алкоголем – токсичне для серцево-судинної системи.

    Худоба і птиця також названі загрозою через високий ризик перенесення інфекцій і неналежний догляд за тваринами на фермах. При цьому яловичина все ще вважається шкідливою для екології й організму в великих кількостях.

    Дієтологи закликають їсти червоне м’ясо набагато рідше іншого. Інші вчені не довіряють алкоголю, газованій воді і цвілі та грибкам, які іноді використовуються при виробництві деяких продуктів, наприклад, сирів, називаючи їх бомбою уповільненої дії.



    • інші новини