OpenAI перетворить ChatGPT на ШІ-пошуковик і конкуруватиме з Google

    26

    Компанія OpenAI веде розробку функції інтернет-пошуку для свого чат-бота ChatGPT. Алгоритм зможе знаходити інформацію, що цікавить користувачів, а також надавати посилання на джерела. Про це пише видання Bloomberg з посиланням на власне обізнане джерело, яке також відзначило намір OpenAI конкурувати у сфері веб-пошуку з Google і пошуковим стартапом Perplexity, що належить Alphabet.

    У повідомленні сказано, що ChatGPT зможе включати у відповіді на запити користувачів інформацію з інтернету разом з посиланнями на джерела, такі як «Вікіпедія» та публікації в блогах.

    За даними видання, одна з версій продукту також зможе видавати разом із текстовою відповіддю релевантні зображення у випадках, коли це буде актуальним. Наприклад, якщо користувач поцікавиться, як замінити ручку дверей, то відповідь може містити зображення, що ілюструє процес вирішення цього завдання.

    ЗМІ писали про намір OpenAI випустити пошуковий продукт ще в лютому цього року, але подробиці про те, як він функціонуватиме, досі залишалися загадкою. Офіційні представники OpenAI відмовилися від коментарів щодо цього питання.

    OpenAI прагне розширити можливості власного ШІ-бота, оскільки конкуренція в цьому сегменті стає все більш жорстокою. Стартап Perplexity вже встиг завоювати популярність завдяки власній пошуковій системі на базі штучного інтелекту, яка наголошує на точність відповідей і цитованість. Гігант інтернет-пошуку Google також прагне переосмислити свою пошукову систему, додаючи в неї ШІ-функції. Очікується, що компанія розповість про свої плани та подальше майбутнє алгоритмів Gemini на щорічній конференції I/O, яка пройде наступного тижня.



    • інші новини