Муженко розповів про можливі втрати в разі великої війни з РФ

    1404

    Україна може втратити більше військових в разі широкомасштабного нападу Росії, ніж за весь час війни на Донбасі

    Україна має бути готовою до забезпечення армії в разі повномасштабної війни з Росією, як економічно, так і людським ресурсом, оскільки втрати можуть бути величезними. Про це в інтерв’ю “Голосу України” розповів начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко.

    “Ми розуміємо, виходячи з різних оцінок і аналізів, що для України існують загрози військового характеру. Тому у нас є відповідні плани, ми проводимо навчання, в ході яких розглядаємо і програємо сценарії”, – розповів Муженко.

    Він зазначив, що постає запитання, чи зможе економіка України потягнути забезпечення армії в повномасштабній війні з агресором, а також чи буде армія забезпечена у відповідній кількості людським ресурсом.

    “Йдеться про те, що, за нашими розрахунками і прогнозами, за 10 діб проведення операції з відбиття широкомасштабної агресії загальні втрати можуть становити до 10-12 тисяч осіб. Для розуміння цього страшного числа можемо навести такі цифри. З початку проведення бойових дій на Донбасі маємо 3064 загиблих від всіх силових структур, з них 2636 – військовослужбовці ЗСУ, з цього числа – 2148 – це бойові втрати. Поранених – 10753 особи, в тому числі 8897 – ЗСУ”, – підкреслив начальник Генштабу.