18 найбільш сюрреалістічних пейзажів на Землі (фото)

2617

Недалеко від міста Торрев’єха на південному заході Іспанії, знаходиться два солоних озера з водою яскраво-рожевого кольору. У цьому озері живуть водорості, які за певних умов виробляють пігмент такого екзотичного кольору.
conditions

Мертві влеї або “мертві болота” Намібії оточені піщаними дюнами і усіяні мертвими деревами, яким вже мало не тисяча років.
ears-old

Данакільська западина знаходиться в Ефіопії, в Данакільській пустелі. На сьогоднішній день це найбільш спекотний з населених місць на планеті: температура коливається від 38 до 62 градусів за Цельсієм.
145-degrees

Озеро Натрон відоме тим, що його покриває солона кірка глибокого червоного кольору. Озеро знаходиться на півночі Танзанії, на кордоні з Кенією. Червоний колір – результат життєдіяльності мікроорганізмів, що живуть в озері.
nearby-volcanoes

Цінжі-дю-Бемараха – заповідник на Мадагаскарі, внесений до списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Колись ця місцевість була вкрита водою, яка і виточила вапняковий “ліс”.
existing-limestone

Каньйон Антилопи в Арізоні – найулюбленіший фотографами каньйон на південному заході Америки. Гігантські щілини в піщаних скелях з хвилеподібними стінами утворені за багато століть завдяки повеням, які відбуваються тут раз на кілька років.

Гейзер Флай – маловідома пам’ятка, яка знаходиться в Неваді. Це не природне явище – він утворився випадково в 1916 році внаслідок буріння свердловини. Вода, нагріта геотермальною енергією, виривається з під землі, розчиняючи по шляху різні речовини, завдяки чому і утворилася така різнобарвна поверхня.

Уакачіна – оазис в перуанській пустелі. Навколо маленького природного озера побудоване чудове курортне місто.
southwestern-ica-region

Бадаб-е-Сурт комплекс утворень у вигляді травертинових терас на півночі Ірану. Вони утворювались протягом декількох тисяч років – вода з двох гарячих мінеральних джерел, охолоджуючись, відкладала на схил гори такі щаблі з мінералів.
naturally-formed-steps

Салінас-Грандес – величезна солона пустеля в Аргентині, її площа становить 6 000 км². Солончак являє собою дно висохле озеро і є популярним місцем для видобутку солі.

На перший погляд в піщаних дюнах Ленсойс-Марань’єнсіс немає нічого незвичайного. Однак ця плоска територія розташована дуже невисоко по відношенню до рівня моря, тому в сезон дощів вона часто затоплюється, і утворюються ставки, де іноді навіть риба водиться.
ive-in-the-pools

Древнє язичницьке місто Петра, столиця Набатейського царства, знаходиться на території сучасної Йорданії. Знамените місто було побудоване навколо скелі з червоного пісковика.
red-sandstone

Рисові тераси китайської провінції Юньнань покривають схили пагорбів. Різні сорти рослин створюють різні відтінки.
lternating-hues

Долини Каппадокії (Туреччина) усіяні тисячолітніми печерами. У багатьох з них до цих пір живуть люди.
re-still-occupied

Печера кристалів була відкрита в 2000 році. Вона розташована на глибині 300 метрів під містом Найка, в Мексиці.
que-conditions

Національний парк Брайс-Каньйон знаходиться на південному заході штату Юта. Він вкритий унікальними різнокольоровими структурами, які називаються худу. Вони утворені під дією вітру, води і льоду.
ring-and-erosion

Ці білі піщані кучугури можна побачити в американському штаті Нью-Мексико. Вони покривають площу в 274 квадратних метрів.
quare-miles-of-desert

У сезон дощів солончак Уюні в Болівії покривається тонким шаром води, виходить ось такий сюрреалістичний вигляд.
flections-of-the-sky



• не пропусти