Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (16 фото)

1352

Незважаючи на те, що час королів в Німеччині давно вже минув, але баварське місто Кобург ще зберігає «Корону Франконії» – фортеця Фесте Кобург. Фортеця Фесте Кобург (нім. Veste Coburg), також відома як «Корона Франконії» — німецька фортеця у місті Кобург, що на баварському кордоні з Тюрінгією і є однією з найбільших і найкраще збережених замків у Німеччині.

Німецький народ дуже пишається своїми фортецями і фортами. А Фесте Кобург є, разом з фортецею Траусніц, однією з найбільш старовинних пам’яток країни. Те, що Фесте Кобург представляє великий інтерес для туристів, зрозуміло за місцезнаходженням фортеці. Вона знаходиться на популярному європейському маршруті «Дорога замків», що включає такі туристичні центри як Карлові Вари, Гейдельберг, Нюрнберг, Маріанські Лазні-і Ротенбург.

Головну свою функцію – захист володінь, фортеця виконувала гідно. В 1325 році її безуспішно намагався захопити єпископ Вюрцбурга.

У результаті поділу династії Веттинів на кілька окремих сімей, фортеця перейшла у володіння герцогів Кобургських, і належала їм до революції 1918 року.

Захист самої фортеці розроблено за всіма традиціями. Її оточує глибокий рів, потужні стіни і високі вежі. Розміри замку вражають – 135 метрів на 260 метрів, площа в 25 000 кв.м.

Приводів для захоплення в Фесте Кобург предостатньо. У 1060 році в ньому збудували церкву Петра і Павла. Каретний зал зберігає близько сорока різних саней і два десятки старовинних карет. Експонати цієї колекції досі діючі. Цінителів більш тендітної краси порадує колекція венеціанського скла, що складається більш ніж з 2500 експонатів.

У двох суміжних кімнатах замку знаходяться Покої з камінами. Вони були кабінетом і спальнею Мартіна Лютера, що мешкав у фортеці кілька місяців, коли він був відлучений від церкви і був оголошений поза законом в 1530 році. Поруч з цими Покоями розташований палац Карла Едуарда. А до того тут знаходився Червоний особняк, від якого залишився тільки 40-метровий двоповерховий підвал. Палац збудували в 1920 році, його зали вміщають в себе виставку з чотирьох тисяч виробів з фаянсу, скла, порцеляни, а також гравюри та малюнки в кількості 4000. Цікавим місцем вважаються також Покої герцога, в яких зараз перебуває величезна колекція лицарського та вогнепальної озброєння 17-19 століття.

У фортеці Фесте Кобург кожен знайде саме те, що цікаво йому і отримає масу нових вражень. Тут перераховані далеко не всі переваги замку. Щоб побачити все історичне багатство фортеці, слід відвідати Фесте Кобург самому і насолодитися красою німецької «Корони Франконії».

Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (1)

Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (2)

Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (3)

Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (4)

Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (5)

Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (6)

Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (7)

Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (8)

Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (9)

Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (10)

Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (11)

Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (12)

Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (13)

Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (14)

Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (15)

Фортеця Фесте Кобург, одна з найбільших фортець Німеччини (16)



• не пропусти