ТОП 15 сюрреалістичних фотографій Землі з космосу (ФОТО)

849

Протягом чотирьох десятиліть, починаючи з 1972, супутники Landsat безперервно робили фотографії поверхні Землі, прибережній обмілини і коралових рифів. Програма Landsat, спільна робота американської Геологічної служби (USGS) і Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA), була заснована, щоб зібрати образи землі з космосу. Результат цієї програми – численні фотографії Землі і довгостроковий звіт з глобальних змін у багатьох сферах життя планети.

Супутники Landsat зроблені таким чином, щоб діапазон кольору коливався від видимого зеленого до майже інфрачервоного.Саме тому кольори можуть здаватися трохи ірреальними. Перша частина підбірки фотографій Землі доступна в серії красивих фото з супутника Landsat . Тут же Вас чекають не менш красиві знімки з безліччю цікавої інформації.

Почнемо серію фотографій Землі з Архіпелагу Мергуї, М’янма. Архіпелаг Мергуї в Андаманському морі складається більш ніж з 800 островів. Це кольорове зображення частини центру архіпелагу було захоплено супутником Landsat 5 14 грудня 2004:

фотографии Земли

2. Кратер Манікуаган. Квебек, Канада 

Цей знімок показує структуру Манікуаган в Квебеку, Канада. Озеро оточує кратер, оригінальний
діаметр якого становить 100 кілометрів, а вік – 214 мільйонів років. Вважається, що він був створений після
падіння астероїда діаметром приблизно в 3.1 миль.

Земля со спутника

3. Детройт, Мічіган, США. 

Детройт зазвичай згадується як Автоград, через багатьох заводів-виготівників автомобілів, розташованих у місті. Це найбільше місто в Мічігані з населенням приблизно в один мільйон жителів.

4. Острови Белчер, Канада. 

Немов широкі мазки рожевого і зеленого кольору, Острови Белчер розсипані по темно-синьому кольору Гудзонової затоки Канади. Єдині жителі островів живуть в невеликому місті Sanikiluaq у верхній частині середнього острова. Незважаючи на зелені відтінки на фотографії, ці скелясті острови занадто холодні для рослинності.

5. Багдад, Ірак. 

Вогні від бомбардування коаліції під час другої війни в Іраку забезпечили драматичне зображення Багдада. 2 квітня 2003

6. Масив Брандберг, Намібія. 

Гірський масив Брандберг покриває площу в 250 квадратних миль і підноситься на 2,573 метра вище його середовища в центральній Пустелі Наміб . Це важлива середовище проживання для висотних різновидів савани і велика археологічна цінність через безліч доісторичних наскальних малюнків, знайдених серед його гранітних стрімчаків.

7. Життя в пустелі. Лас-Вегас. 

Ці зображення 1984 і 2007 року показують увеличивающуюся урбанізацію Лас Вегаса і скорочення Водосховища Мід на кордоні Невади і Аризони. Швидке зростання в Лас Вегасі призвів до збільшеного попиту на водні ресурси, в той час як відсутність злив зменшило рівень води в Водосховище Мід, яке є джерелом 90 відсотків води південної Невади. Докладніше про це читайте в статті про засісімості Лас-Вегаса від води .

8. Гора Фуджі і озера Фуджі. 

Територія Фуджі включає п’ять Озер, з горою Фуджі в центральній частині. Це одна з найпопулярніших туристичних пам’яток Японії. Гора Фуджі, як найвищий пік Японії висотою в 3,776 метрів, є недіючим вулканом, який в останній раз нелюд в 1707 році.

9. Аральське море. 

Аральське море , колись четверте найбільше озеро в світі, продовжує зменшаться і тепер ледве сягає 10% свого початкового розміру. Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун недавно зарахував висихання Аральського моря до найогиднішим лихам планети. Потоки річок до моря були перекриті зайвої іррігацією і будівництвом дамби з розвідки та видобутку нафти і газу. В результаті була повністю винищена місцева індустрія лову риби, а постійні піщані бурі викликали жахливі проблеми зі здоров’ям у місцевих людей.

аральское море

10. Х’юстон, Техас, США.

Х’юстон, розташований в Мексиканській затоці, є додому 2.14 мільйонам чоловік. Це четвертий за величиною місто і один з центрів міжнародного бізнесу. Хьюстонський судноплавний канал з’єднує Порт Х’юстона і Мексиканську затоку через Галвестон.

11. Річки Уобаш і Огайо. 

Ці два зображення показують Річки Уобаш і Огайо близько Евансвілль, Індіана, під час розливу (3 травня 2011, головне зображення) і після того, як води відступили (4 червня 2011, нижнє зображення).

реки уобаш

12. Філадельфія. Пенсільванія, США. 

Філадельфія – шостий найбільший місто в Сполучених Штатах. Велика частина ранньої історії Америки мала місце у Філадельфії, включаючи підписання Декларації незалежності. Протягом деякого періоду тут знаходився Національний Капітолій (1790 – 1800).Місто було будинком Вашингтона і Адамса під час їх президентства.

13. Озеро Пауелл. Юта, США. 

Озеро Пауелл простягає на сотні миль від Лис Феррі в Арізоні до Помаранчевим Утьосов південній Юти. 122 метри глибиною, 241 кілометр завдовжки, з майже 3,219 кілометрів берегової лінії, це друге за величиною штучне озеро після Водосховища Мід в Неваді. У 2004 році воно було в його найнижчому рівні за більш ніж 30 років через тривалу посуху в західних Сполучених Штатах.

14. Лінії Наска в Перу.

У пустелі південно-західного Перу, між Андами і перуанським узбережжям, знаходиться плато з величезними геометричними лініями і спіралями, фігурами тварин включаючи мавпу, павука, і тисячі абсолютно прямих ліній. Останні з них з’явилися тут приблизно тисячу років тому. Відомі, як лінії Наска, малюнки постійно вводили в оману вчених, з тих пір, як вони були вперше виявлені в 1920-х. Ці лінії входять в число самих загадкових місць планети, яким на LifeGlobe присвячена окрема добірка.

линии наска

15. Сінгапур. 

Всього в 3.5 рази більше Вашингтона, округ Колумбія, населення Сінгапуру на 100% міське (більш ніж 4.7 мільйона чоловік). Як і багато інші фотографії Землі, це зображення було створено супутниками 7,4,2, щоб мінімізувати атмосферні ефекти туману і вологості.