Міфи про зовнішній вигляд, які давно пора залишити в минулому

10419

“Скажи мені хто твій друг — і я скажу хто ти” або ж “скажи мені що ти читаєш — і я скажу хто ти” та інші подібні висловлювання, вказують на речі за допомогою яких можна краще зрозуміти, що собою уявляє та чи інша людина. Проте до того, як вона почне говорити — всі думки про неї формуватимуться виключно із суджень про зовнішній вигляд.

Деякі люди кажуть, що для них зовнішність немає ніякого значення, інші кажуть, що вона важлива для кожного, але все ж всі ми, у тій чи іншій мірі, маємо свої уявлення, норми, вподобання щодо зовнішності. І це не погано, а навіть цілком природно. Проте слід відрізняти просте сприйняття і стереотипи — за якими про людину часто формують хибне враження. У сучасному суспільстві деякі із них виглядають вже геть недоречно, тож про них давно пора забути:

1. Міфи про татуювання

Досі можна почути нісенітниці про те, що із татуюваннями тебе не візьмуть на роботу, чи їх доведеться постійно приховувати. Проте цей міф далекий від сучасної реальності. Так, є декілька професій, які не передбачають татуювань на тілі, наприклад стюардеси, працівники закладів із особливим стилем тощо. Але їх не так вже й багато, набагато більше якраз тих — де з татуюваннями вас приймуть із задоволенням: у брендові магазини молодіжного одягу, барменом, перукарем чи навіть моделлю. Також існує безліч професій, де татуювання на тілі не мають жодного значення.

Міфи про те, що татуювання роблять лише члени кримінального світу, дівчата легкої поведінки чи байкери — і зовсім слід залишити бабусям для обговорювання на лавці. Ну а тим, хто ще не вважає себе пенсіонером — такі стереотипи зовсім ні до чого.

2. Міфи про зайву вагу

“Подивись на неї — це ж скільки треба їсти, щоб так розповніти?” чи “Глянь на нього, сам себе запустив і довів до такого!”, подібні висловлювання можуть образити людину та навіть розвинути у ній комплекси, навіть якщо вона знає, що ці висловлювання далекі від реальності. Так, зайва вага не завжди є наслідком неправильного харчування і не всі повні люди страждають переїданням. Так само не означає, що людина не намагається стати кращою, тільки тому що зараз вона не в ідеальній формі. Уявіть, що вона схудла на декілька кілограмів за останні місяці, займається спортом, дотримується здорового харчування, а потім зустрічає погляди із осудом та перешіптування із критикою своєї зовнішності. Це може стати причиною зникнення мотивації. Або ж навпаки, нерідко призводить до того, що людина вдається до шкідливих для організму методів схуднення — заради швидших результатів.

3. Міфи про гарну зовнішність

Чомусь так склалось, що коли людина має зайву вагу чи інші недоліки — то їй вказують, типу “сама винна”. Але коли людина відповідає усім стандартам і сучасним уявленням про красу, має гарну фігуру, гарне волосся та в цілому — привабливий вигляд, то люди навколо вважають, що їй просто пощастило, все дано від природи і заслуги самої особи у цьому немає. Проте навпаки, правильне харчування, активний спосіб життя, регулярний правильний догляд за шкірою та волоссям — ось що робить людину привабливішою. Справа не у рисах обличчя, чи у інших характеристиках, які й справді дані від природи, а у тому, як людина доглядає за собою і це може відбирати немало часу. Тому замість того, аби думати, що незнайомцю пощастило із фігурою та зовнішністю, слід подумати про те, який він молодець, що так добре за собою доглядає. Бо без цього — навіть найбільша красуня не привернула б вашої уваги.

4. Міфи про скромність та розпусність

Відкритий одяг інколи вважають ознакою розпусти, так само як скромний, закритий одяг вважають ознакою порядності і скромності. Проте ці міфи ну зовсім далекі від реальності. Той, хто носить відкритий одяг, може робити це виключно задля власного комфорту, а не для привернення уваги протилежної статі. Так само людина, яка обирає скромний одяг — може робити так само, при цьому зовсім не відповідаючи вашим уявленням про моральні цінності. Більше того — відвертість чи скромність одягу часто сьогодні залежить виключно від моди і різноманіття фасонів. Не виключено, то і перший і другий фасон із легкістю може носити одна і та сама людина, яка не звертає уваги на такі застарілі міфи.

5. Міфи про фінансовий стан

Вважати, що речі дорогого бренду чи новий смартфон свідчать про великий достаток людини, так само безглуздо, як і думати, що недорогі речі та простий телефон — ознака бідності. У сучасному світі деякі люди купляють собі дорогі речі, тому що можуть собі це дозволити, а інші ж — піддаються ролі споживача і витрачають останню копійку на нову модель кросівок. У той час, люди які мають достатньо коштів на усі ці товари — надають перевагу економії, натомість витрачаючи заощадження на саморозвиток, подорожі, фінансування нових проектів тощо. Сьогодні вартість речей залежить не від того, наскільки людина фінансово успішна, а від того, скільки вона сама готова витратити коштів на ці речі.

  • Облиште усі ці міфи у минулому, а якщо хочете й справді зрозуміти, що перед вами за людина, краще запитайте у неї про друзів чи літературні вподобання!:)

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти