10 найкращих фільмів про осінь, для приємних вечорів

60442

З настанням осені виникає нестримне бажання засісти вдома з чашкою гарячого чаю та поринути у світ кінематографу. Особливо, коли за вікном похмура і дощова погода, а хочеться тієї осені, яку ми уявляємо у своїх мріях, з її десятками вогняних відтінків і горами опалого листя. Де ж ще відшукати таку осінь, як не в найпопулярніших фільмах, де ця пора року розкрита у всій своїй красі? Тож пропонуємо 10 фільмів, у яких знята ідеальна осінь.

Мачуха / Stepmom (1998, США)

Історія про порозуміння, кохання та родину. Головну роль виконує прекрасна Джулія Робертс, а події розгортаються у розпал осені. Фільм наповнений затишними картинами, які роблять цю пору року дійсно стильною.

Останній вересень / The Last September (1999, Ірландія, Британія, Франція)

Англія 20-х років, британська стриманість та бунтарський дух ірландської повстанської армії. Прекрасна осінь та історія кохання дівчини з вищого суспільства і простого англійського солдата.

Жовтневе небо / October Sky (1999, США)

Історія знята на реальних подіях. Осіннє американське містечко шахтарів, де сини продовжують справу батьків. Але одного із батьків чекає розчарування – його син надихнувся запуском радянської ракети у космос і поставив собі за ціль збудувати власну ракету. Історія цього мрійника оживить тих, хто впав у осінню меланхолію.

Солодкий листопад / Sweet November (2001, США)

Цей легендарний фільм, з Кіану Рівзом та ШарлізТерон у головній ролі, можна переглядати кожної осені. Це романтичний фільм змусить вас закохатись і в головних героїв, і в осінь, і у життя.

Одного разу / Once (2007, Ірландія)

Фільм про жінку, яка звикає до нової країни та намагається сама виховувати сина. І про чоловіка, талант якого вона допомогла розкрити. В ньому розкрита картина осені в Ірландії і гармонійно підібрана авторська музика. Це той випадок, коли режисер зміг зняти шедевр з мінімальним бюджетом, завдяки чудово реалізованому сюжету.

Коли Гаррі зустрів Саллі / When Harry Met Sally (1989, США)

Осінь в Нью-Йорку, стильний теплий одяг, невимушені діалоги та легкі жарти – ось на чому побудований цей фільм. Це той випадок, коли від осінньої пори року стає справді тепло та затишно. А романтична історія двох людей, котра проходить випробування роками, змусить кожного повірити у долю.

Розумник Вілл Гантінґ / Good Will Hunting (1997, США)

Популярна історія відносин талановитого учня, який нехтує своїм потенціалом, та викладача, котрий допомагає йому повірити у себе. Історія про те, що ніколи не пізно почати досягати великих цілей. Чудові осінні пейзажі, прекрасно розкриті емоції молодого та талановитого хлопця. Недарма цей фільм увійшов у список 250 кращих фільмів усіх часів і народів.

Пізня осінь / Late Autumn (2010, США, Південна Корея)

Історія двох людей, які випадково зустрічаються в осінньому Сіетлі. Вона – сидить за вбивство власного чоловіка та вийшла лише на три дні на похорон матері. Він – утікач зі своєї країни, котрий поки відчуває себе чужаком у новому місті. Але доля порадувала їм 72 години разом у цьому чарівному осінньому місті.

Легенди осені Legends of the Fall (1995, США)

Деякі люди дуже ясно чують свій внутрішній голос, і живуть так, як він їм підказує. Такі люди сходять з розуму. Або стають легендами“. Так починається історія сім’ї Ладлоу – стрімка і романтична розповідь про трьох братів, їх батька і молодою і неперевершеною жінці… Ми спостерігаємо осінь в штаті Монтана – різнобарвну, забобонну, індіанську, пристрасну. Чудова роль Джулії Ормонд, переконлива робота Бреда Пітта, ну і Ентоні Хопкінс тут настільки ж статусний, як Марлон Брандо в Хрещеному батьку.

Осінь в Нью-Йорку / Autumn in New York (2000, США)

Кохання, випробування, доля. Так коротко можна описати цей фільм. А також чаруючий осінній Нью-Йорк з його всесвітньо відомим парком у серці міста.

Попри те, що ці історії з кінофільмів дійсно заворожують, а осінь там виглядає як ніколи гарно, не слід забувати повертатись до реальності. Адже так можна пропустити справжні прекрасні моменти цієї пори року. Може здатись, що їх неможливо віднайти у таку дощову та холодну погоду, але це під силу кожному, хто надихнувшись хорошими фільмами, попрямує на прогулянку осінніми вулицями.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти