Загублений острів Атлантида (26 фото)

6796

Атлантида була описана багатьма дослідниками, як найбільш просунута з людських цивілізацій. Деякі вважають, що місто було зруйноване одним з найбільших стихійних лих, відомих людині, в той час як інші схиляються до думки, що це не більше, ніж просто плід уяви Платона. Ця стаття містить деякі “факти”, концептуальні зображення. Давайте разом трохи помріємо, занурившись в розповідь про Атлантиду.

Атлантида

Легенда про Атлантиду починається з двох діалогів: Тімея і Критія, написаних класичним грецьким філософом, Платоном. Він описує жителів Атлантиди як благородних і сильних людей, які жили на острові, розташованому в середині Атлантичного океану. Грецькі міфи говорять нам, що Посейдон створив житло для смертної жінки Клейто, в яку він закохався. Щоб захистити її, він оточив острів кільцями води і землі.

Атлантида

Клейто незабаром народила 5 пар хлопчиків близнюків, які стали правителями країни. Атлас став першим королем. Атлантида була процвітаючим центром торгівлі завдяки її місцю розташування і природним ресурсам.

На жаль, як відбувалося з усіма втраченими цивілізаціями, жадібність і влада почали розбещувати жителів Атлантиди. Зевс був обурений аморальністю людей і мав вирішити долю Атлантиди, збираючи інших богів і визначаючи покарання. На піку її величі Атлантиду поглинули морські хвилі після жахливого землетрусу.

Вважається, що центр Атлантиди був пов’язаний з морем надзвичайно великим і і глибоким каналом – майже 9 км завдовжки, 100 м завширшки і 30 м завглибшки. Він був ще глибше, ніж Панамський канал, який досягає 18 метрів в його найглибшому місці розташування.

На самій вершині центральної гори був побудований храм на честь Посейдона. Усередині розташовувалася статуя Посейдона на колісниці з крилатими кіньми (Пегасами). Статуя зазвичай оточувалася старшими правителями Атлантиди, які обговорювали тут закони, виносили рішення і віддавали данину Посейдону.

Основне місто Атлантиди було розташоване за межами 1-ого кільця води і покривало 17 км землі. Воно було дуже щільно заселеним, тут проживало більшість жителів. Поза містом перебували родючі поля і ферми 530 км в довжині і 190 км по ширині, оточені іншим каналом, використовуваним, щоб зібрати воду з річок і потоків гір. Щороку клімат Атлантиди дозволяв збирати 2 врожаї. Один взимку, який живився дощами, і один влітку, який живився ірригацією від каналів.

Високі гори оточили рівнину на півночі 3-го кола. Невеликі села, озера, річки і луки покривали більшу частину цієї області. Крім пишної рослинності, острів був дуже багатий різними металами (золото, мідь, бронза, срібло) і декількома видами каменю. Також вважається, що тут мешкали слони.

Завдяки розміру армії і флоту, який складався приблизно з 1,200 судів, Атлантида змогла управляти землями далеко за межами своєї території, включаючи Єгипет.

Сьогодні є декілька місць в світі, де можна випробувати невелику частку атмосфери Атлантиди: це Пальма Дубая і Атлантичний Рай (Багами). Далі слід кілька фотографій цих місць:

Завжди цікаво спостерігати, як інші люди відчувають і уявляють собі Атлантиду. Нижче представлені деякі художні роботи художників з різних куточків світу. Насолоджуйтесь!



• не пропусти