6 найкращих мобільних додатків, щоб ви могли рахувати калорії

1481

Слідкувати за станом здоров’я зараз модно. Люди витрачають свій вільний час на закупівлю корисних продуктів, дієти, заняття спортом. Аби залишатися стрункими, прихильники здорового способу життя запасаються блокнотами та ручками, щоб рахувати кількість спожитих калорій. Адже секрет гарної фігури простий – спалюй більше калорій, ніж споживаєш.

Часом буває важко запам’ятовувати що і скільки було з’їдено за день та й ручка не завжди буває під рукою. На щастя є телефон і безліч корисних мобільних додатків, які допоможуть вам. Тепер можна не тільки записувати приблизну кількість калорій, а й зрозуміти ваші харчові звички.

Дієтолог й директор лабораторії харчування при Інституті Домашнього Господарства Жаклін  Лондон пояснює:

«Процес, коли ви фотографуєте або пишете про їжу до чи під час обіду, допомагає обрати те, що дійсно потрібно з’їсти».

Ось лише 6 найкращих мобільних додатків, щоб ви могли рахувати калорії. Їх також рекомендують використовувати Жаклін Лондон та інші дієтологи.

Fitbit

Трекер Fitbit допомагає відстежувати активність протягом дня, а ось мобільний додаток Fitbit – усі калорії. Записані дані про спожитий продукт можна вручну або просканувати QR код. Можливість стежити кожного дня за кількістю білків, вуглеводів та жирів допомагає зрозуміти як вони впливають на загальний стан здоров’я. Користуючись Fitbit, зверніть увагу на функцію підрахунку частоти серцевих скорочень і можливість відстежити якість сну.

Цей безкоштовний додаток підійде як для новачків, так і для тих, хто вже готовий бігти марафон.

HealthyOut

Відвідування кафе чи ресторану може здатися справжнім випробуванням, коли ви сидите на дієті. Але HealthyOut допоможе контролювати те, що ви кладете до тарілки. Користуючись заданими параметрами, цей мобільний додаток може, наприклад, запропонувати лише ті страви з меню ресторану, які підходять за кількістю білків, жирів та вуглеводів до вашої дієти.

HealthyOut наразі безкоштовний та, нажаль, доступний тільки для iOS.

LoseIt!

За даними веб-сайту LoseIt!, цей мобільний додаток вже допоміг  його користувачам втратити понад 80 мільйонів фунтів (36 мільйонів кг). Цифра, що дійсно вражає! А все це тому, що додаток розробляє персональну кількість калорій, які необхідно спожити протягом дня, відповідно до зросту, ваги та віку користувача. Є можливість обрати їжу. Наприклад, через пошук у базі даних додатка, сканування штрих кодів та користування функцією Snap It.

LoseIt! дуже легко синхронізується з мобільним телефоном та отримує дані про стан здоров’я користувача з трекерів або інших додатків. З отриманими результатами можна ділитися у спільнотах таких же користувачів додатку LoseIt!

Наразі він безкоштовний для iOS та Android. Premium аккаунт коштує 39,99$.

MyFitnessPal

На думку дієтолога Жаклін Лондон, цей додаток є найкращим серед усіх фітнес трекерів. Вже не потрібно записувати назву продукту, що ви з’їли, адже у системі існують понад 5 млн. різновидів їжі. Розмір порцій та кількість білка також легко вираховується цим мобільним додатком. MyFitnessPal має функцію запам’ятовування інгредієнтів страв, які ви їли раніше. Тому наступного разу потрібно лише обрати назву страви, а не записувати знову її компоненти. Є функція побудови цілей, планування тренування, ведення щоденника харчування.

Завантажити додаток безкоштовно можна для iOS та Android. А за 49$ на рік придбайте VIP підтримку, більше функціоналу та повну відсутність реклами.

NUTRITIONIX TRACK

Користувачі цього додатку хвалять його за просте відстеження калорій, а дієтолог Жаклін Лондон – за прозору інформацію про харчування.  NUTRITIONIX TRACK може визначати кількість калорій у ресторанній та домашній кухні, адже у його пам’яті знаходяться дані про різні страви. Ви також зможете підлаштувати свій раціон відповідно до підказок трекера, а ще користуватися рецептами корисних страв з цього мобільного додатка.

Завантажити додаток можна безкоштовно, проте більше функцій отримаєте, якщо придбаєте пакет TrackPro за 5,99$ на місяць.

RISE

Саме той додаток, який захистить вас від спокуси з’їсти смачний кремовий кекс чи зайву плитку шоколаду. Rise надає можливість бути на зв’язку з дієтологом і отримувати постійну підтримку від нього протягом дня. Просто завантажуйте фото страв та надсилайте дієтологу, щоб потім отримати рекомендації. Також можливо обговорювати фізичні тренування та інші способи зниження ваги тіла. Єдиний мінус Rise – це платна підписка (49$). Проте Жаклін Лондон запевняє, що користування цим додатком – гарна інвестиція у своє здоров’я.

«Це як мати наукового експерта та персонального тренера в завжди під рукою»,-  запевняє Лондон.

Який би з рекомендованих додатків ви не обрали б, – це буде чудова можливість тримати себе у формі. Зручно, коли є те, що буде постійно нагадувати про якість та користь їжі. Користуючись мобільними додатками, пам’ятайте, що вам не потрібні підключення до інтернету, спеціальні калькулятори чи таблиці. Рахувати калорії тепер легко і просто.

автор Альона Гук спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти