10 фільмів, які перетруть ваш життєвий досвід в порох

143295

Кожному з нас час від часу потрібна перезарядка, поштовх, свіжий ковток повітря. Не завжди виходить задати новий рух свого життя власними силами, і тоді можуть суттєво допомогти фільми. Адже погляд зі сторони на схожу ситуацію здатний творити неймовірне.

Ми обожнюємо все, що допомагає змінюватися на краще. Спеціально для вас ми підібрали фільми, які послужать чудовою мотивацією до змін.

День праці (Labor Day)

IMDb: 6,90

© hbo

У головних ролях: Кейт Вінслет, Тобі Магвайр, Джош Бролін, Геттлін Гріффіт

Одинока мати переховує вбивцю-втікача у своєму будинку, де живе разом із сином. Поліція обнишпорює все містечко в пошуках злочинця, а мати-одиначка тим часом дізнається про свого «гостя» гірку правду і перестає розуміти, що ж їй робити.

Надихаючий фільм про прагнення людей до простого людського щастя.

Полювання (Jagten)

IMDb: 8,30

© nordiskfilmogtvfond

У головних ролях: Мадс Міккельсен, Томас Бо Ларсен, Анніка Веддеркопп, Лассе Фогельстрем

Вчитель живе самотнім життям, весь час бореться за опіку над сином. Його життя поступово стає кращим, коли він знаходить любов і отримує хороші новини від сина, але його нове життя ось-ось буде жорстоко зруйноване невинною брехнею.

Потужний, сильний і гострий фільм про те, як маленька брехня може зламати людині життя і як знайти в собі сили вибратися з цієї ситуації.

Поезія (Shi)

IMDb: 7,80

© bfi

У головних ролях: Юн Джон-хі, Лі Девід, Кім Хі Ра, Ан Не-сан

У маленькому місті провінції Кьонгідо живе Мі-джа з онуком-школярем. Ексцентрична і цікава жінка дуже любить піклуватися про свою зовнішність. Випадково вона потрапляє на курси навчання віршування в місцевому будинку культури. Вона шукає красу в своєму звичайному оточенні, на яке ніколи не звертала особливої ​​уваги. Їй здається, що тепер вона нарешті помітила те, чого раніше просто не бачила, і приходить у захват. Однак несподівані події змушують жінку усвідомити, що життя не таке прекрасне, як вона вважала.

Глибокий фільм про те, що в житті кожного з нас присутня краса, і, щоб її помітити, потрібно лише знайти кілька хвилин посеред метушні і озирнутися навколо.

Місто спустошене (Reign over Me)

IMDb: 7,50

© relativitymedia

У головних ролях: Лів Тайлер, Адам Сендлер, Джада Пінкетт Сміт, Дон Чідл

Чарлі Файнман і Алан Джонсон колись разом навчалися у коледжі і ділили одну кімнату в гуртожитку. Через роки вони зустрічаються знову і поновлюють дружні стосунки. Доля по-різному обійшлася з ними.

Чарлі, який втратив під час терактів 11 вересня дружину і дітей, поставив на своєму житті хрест. Алан став хорошим дантистом і зразковим сім’янином. Випадкова зустріч стає для них переломним моментом у житті, оскільки і той, і інший як ніколи відчувають потребу в відданому товаришу.

Непростий фільм про те, що можливо подолати будь-який біль, щоб жити далі.

До чогось прекрасного (Till det som är vackert)

IMDb: 7,00

© filmivast

У головних ролях: Алісія Вікандер, Самуель Фрелер, Жозефін Бауер

20-річна безробітна Катаріна живе зі своїм другом в бідному передмісті Гетеборга. Одного разу на YouTube вона натрапляє на фрагмент «Реквієму» Моцарта, і Катаріна перетворюється: життя набуває для неї сенсу, нею оволодіває жага змін. Вона видаляє свою сторінку на Facebook і розуміє, що треба прагнути до чогось прекрасного.

Прекрасний фільм про те, чи врятує світ краса і чи зміниться світ на краще, якщо кожен з нас прочитає хоч одну класичну книгу або буде пам’ятати «Реквієм» Моцарта.

Помста (Hævnen)

IMDb: 7,70

© dfi

У головних ролях: Мікаел Персбрандт, Тріне Дюрхольм, Ульріх Томсен

40-річний Антон повертається в рідну Данію, багато років відпрацювавши в африканському таборі для біженців. Довгі роки серед чужого горя навчили його ніколи не відповідати насильством на насильство. Навіть коли місцевий автомеханік б’є Антона, той стримує гнів. Здається, що конфлікт вичерпаний, але тут його син Еліас разом зі своїм другом Крістіаном вирішують помститися за батька.

Фільм, який змушує задуматися над тим, чи завжди мета виправдовує засоби.

Мій єдиний (My One and Only)

IMDb: 6,60

© runaway-productions

У головних ролях: Рене Зеллвегер, Нік Стал, Ерік Маккормак, Кріс Нот, Кевін Бейкон

Гламурна Анн Деверо подорожує східним узбережжям, переїжджаючи з міста до міста і намагаючись відшукати багатого чоловіка, який забезпечив би їй і двом її синам щасливе життя.

Фільм, який допомагає розібратися в своїх істинних бажаннях і знайти себе у цьому світі.

Мандарини (Mandariinid)

IMDb: 8,30

© georgianfilm

У головних ролях: Лембіт Ульфсак, Георгій Накашідзе, Елмо Нюганен

Війна доходить до села, відбувається бойове зіткнення між грузинами і абхазцями. Після бою Іво і Маргус знаходять одного живого чеченського найманця, який воює на абхазькій стороні. Іво забирає його до себе додому, щоб вилікувати. Вночі, ховаючи загиблих, Маргус виявляє, що, незважаючи на важке поранення, в бою вижив і один грузин. Його теж відносять до хати Іво. Так під одним дахом опиняються бійці протиборчих сторін…

Фільм про непростий вибір, про сильних чоловіків і прагнення до людяності.

Мед у голові (Honig im Kopf)

IMDb: 6,70

© warnerbros

У головних ролях: Емма Швайгер, Дітер Халлерворден, Тіль Швайгер

Історія 11-річної Тільди, яка просто обожнює свого дідуся Амандуса. Коли у того діагностують хворобу Альцгеймера, а батьки, на її думку, хочуть його позбутися, здавши в будинок для людей похилого віку, вона бере ситуацію в свої руки і тікає разом з дідом до казкової Венеції. Місто обране не випадково. Адже майже півстоліття тому Амандус зробив там пропозицію руки і серця бабусі Тільди. Тепер внучка сподівається, що, коли вони опиняться там, діду стане краще, і він хоч що-небудь згадає.

Історія, яка вчить нас нічого не боятися і любити. Тоді ми з подивом зрозуміємо, що все, що відбувається з нами підпорядковується вірі, надії і любові.

Кафе де Флор (Café de Flore)

IMDb: 7,40

© cnc

У головних ролях: Ванесса Параді, Кевін Парент, Елен Флоран, Евелін Кину

Дві життєві історії, два часи і дві любові, тісно переплетені в цій картині. Перша – про матір-одиначку Жаклін і її сина з синдромом Дауна, що відбулася в Парижі 1969 року. Друга – про успішного діджея в сучасному Монреалі, який знаходить нову любов, прирікаючи на страждання стару …

Цей фільм допомагає зрозуміти, що для кожного з нас означає любов.



• не пропусти