18 крутих фільмів з прихованим змістом

90946

Серед безлічі фільмів є ті, які особливо западають в душу. В них пірнаєш з головою, проживаючи всі події разом із героями. А після перегляду дивишся на світ трохи під іншим кутом.

Перед заходом сонця (Before Sunset, 2004)

«Тільки коли ти досягнеш гармонії всередині себе, ти знайдеш справжній зв’язок з іншими».

© Castle Rock Entertainment

Драма поза часовим простором, проста і життєва, її історія вічна. Не так часто з нами відбуваються дивовижні події, які ділять життя на «до» і «після». І, якщо вже є шанс прожити цю подію, не потрібно його впускати. Фільм прекрасно це доводить.

Вся королівська рать / Усе королівське військо (All the King’s Men, 2006)

«Щоб знайти щось, що завгодно – велика правда про втрачені окуляри, – ти перш за все повинен повірити в те, що у тебе буде в цьому якась перевага».

© Columbia Pictures

Людина стає тим, з чим спочатку планувала боротися. Пам’ятайте, перш ніж зробити що-небудь, усвідомите для себе, навіщо вам це потрібно. Усвідомлення важливості мети може підтримувати вас – головна думка цієї драми. Дуже наочний і правдивий фільм про падіння ідеалів. Фільм показує життя таким, яким воно є.

Вигнанець (Cast Away, 2000)

«Я знаю, що я повинен тепер робити: я повинен продовжувати дихати, тому що завтра зійде сонце. Хто знає, що може принести хвиля?»

© 20th Century Fox

Сильна пригодницька драма: історія про людину, яка в найважчій ситуації не опустив руки, який прийняв виклик, кинутий йому долею-злодійкою. Повороти сюжету часом приголомшують.

Пляж (The Beach, 2000)

«Я досі вірю в рай. Але тепер знаю, що це не те місце, яке ти можеш знайти, тому що воно не там, куди ти йдеш. Це те, як ти себе почуваєш в той момент, коли ти є частиною чогось. І, якщо ти знайдеш цей момент, він триває нескінченно».

© 20th Century Fox

На перший погляд, досить легкий фільм з прекрасними пейзажами і захоплюючим пригодницьким сюжетом. Насправді ж це кіно про людську сутність. Герої спробували створити ідеальне суспільство в містечку, яке по праву могло називатися раєм на землі, але подивіться, чим обернувся для них цей «рай».

Падіння Чорного яструба (The True Story of Blackhawk Down, 2003)

«Має значення те, що ти робиш прямо зараз».

© Columbia Pictures

Непростий фільм, заснований на реальних подіях, несе в собі масу уроків. І головний з них – в розумінні того, що малі вчинки, які ми здійснюємо сьогодні, можуть принести нам величезні плоди в майбутньому.

Загадкова історія Бенджаміна Баттона (The Curious Case of Benjamin Button, 2008)

«Наші життя визначені можливостями, навіть тими, які ми впустили».

© Paramount Pictures

Пропрацював до самих дрібниць фільм, після якого складно залишитися незмінним. Основна його думка в тому, що не варто журитися про втрачені можливості. Адже ви ніколи заздалегідь не знаєте, чому життя намагається вас навчити.

Форрест Гамп (Forrest Gump, 1994)

«Біжи, Форрест, біжи!»

© Paramount Pictures

Дивовижний фільм, один з кращих в історії кіно. Його думка проста і геніальна: людині не потрібно нічого надприродного, щоб кимось стати. Не обов’язково блищати розумом або бути хитрим, головне – продовжувати рухатися. І не забувати про доброту.

Вдаваний поцілунок (Kissing a Fool, 1998)

«Не можна знайти любов там, де її немає, і приховати її там, де вона існує».

© Largo Entertainment

Романтична історія з хорошим сюжетом, прекрасною грою акторів і атмосферою любові, яка просто витає у повітрі. Цей сонячний фільм вчить глядача відпускати минуле і рухатися далі.

Чого хоче дівчина (What a Girl Wants, 2003)

«Чому ти так сильно намагаєшся вписуватися, якщо ти народжений для того, щоб виділятися?».

© Premier Digital

Цю добру романтичну комедію ви, напевно, вже дивилися. Головна героїня Дафна на своєму прикладі показує, що всім варто один раз переконатися в своїй унікальності і не боятися її проявляти. Дафна прекрасно справляється з цим!

Феріс Бьюлер бере вихідний (Ferris Bueller’s Day Off, 1986)

«Якщо ти не зупинишся, щоб один раз озирнутися, ти її випустиш».

© Paramount Pictures

Фільм викликає виключно позитивні емоції. Чудова музика, жарти, нічого плоского, вульгарного і дурного. Життя занадто коротке, щоб випускати щось, старайся жити повільніше, адже час іде дуже швидко – ось головна ідея цього фільму.

Щоденник пам’яті (The Notebook, 2004)

«Ти не можеш прожити своє життя заради інших. Ти повинен робити те, що правильно для тебе, навіть якщо це робить боляче тим, кого ти любиш».

© Premiere Digital

Дуже зворушливий і щирий фільм про найважливіше, який напевно не залишить байдужим нікого. Воно дарує віру в любов, в справжні почуття і показує, що не потрібно йти на поводу у інших людей. Важливо робити те, що хочеться тобі, тому що перш за все це твоє життя.

10 причин моєї ненависті (10 Things I Hate about You, 1999)

«Не дозволяй нікому навіть дати тобі відчути себе негідною того, що ти хочеш».

© Mad Chance

Чергова романтична комедія, головна ідея якої в тому, що кожен заслуговує на те, чого хоче, коли робить для цього все.

Магазин «Імперія» (Empire Records, 1995)

«Я не шкодую про те, що зробив. Я шкодую про те, чого я не зробив».

© Regency Enterprises

Фільм-настрій про просте і важливе в житті: ні для чого немає ідеального часу – роби це зараз, або пошкодуєш потім.

В гонитві за щастям (The Pursuit of Happiness, 2006)

«Ніколи не дозволяй нікому сказати тобі, що ти на щось не здатний, навіть мені. Гаразд? Це твоя мрія, ти повинен її оберігати. Коли люди самі не можуть щось зробити, вони хочуть тобі сказати, що і ти не можеш це зробити теж. Якщо хочеш чогось – йди і візьми це».

© Columbia Pictures

Щира і оптимістична драма, заснована на реальних подіях – класична історія людини, яка «зробила себе сама». Він вкладає всі заощадження в неприбутковий бізнес і зазнає невдачі, бореться зі скрутою і сімейними негараздами. Його девіз: «Ніколи не здавайся в гонитві за мрією, борись за неї всіма силами».

Таємне життя Волтера Мітті (The Secret Life of Walter Mitty, 2013)

«Побачити світ, прийти до небезпечних речей, побачити, що за стінами, зблизитися, знайти один одного і відчувати. Це те, що пропонує життя».

© New Line Cinema

Як багато разів у своєму житті ми замислювалися про те, що хотіли б змінити ту чи іншу ситуацію або взагалі повернути життя на 180 градусів. Ця історія про маленьку людину, яка зібралася з духом і прийняла рішення, що змінило всю його долю. Головний герой ніби кричить нам з екрану: «Не застрявайте у своєму маленькому світі! Не сидіть на місці, пробуйте і починайте нове!»

Аліса у Дивокраї (Alice in Wonderland, 2010)

«Ти не можеш прожити життя, догоджаючи іншим. Вибір повинен бути за тобою».

© The Walt Disney Company

Фентезі-казка відразу занурює глядача в світ Задзеркалля – яскравий, чарівний, а місцями навіть жорсткий. Головний закон життя в ньому такий: живіть для себе, а не для інших, адже догодити всім неможливо. І робіть те, що приносить радість вам.

Фактотум (Factotum, 2005)

«Якщо ти збираєшся спробувати – іди до кінця. Інакше не варто навіть починати».

© Voltage Pictures

Історія письменника, який готовий ризикувати чим завгодно на шляху до своїх цілей і мрій, зустрічає багато труднощів, але тримається всупереч усьому. І це надихає!

Хрещений батько (The Godfather, 1972)

«Великі чоловіки не народилися такими – вони великими стали».

© Paramount Pictures

Справжнє, живе кіно, яке буквально полонить своєю природністю і розміреністю. Фільм відмінно показує, що не тільки досягнення величі вимагає величезних зусиль, але і збереження його в своїх руках. Щоб залишатися на першому місці, потрібно бігти вдвічі швидше.