10 відмінних серіалів-мелодрам, які розтоплять ваші серця

13562

На вас чекають персонажі з незакінченого роману Джейн Остін, сором’язливі тінейджери та герої незвичайного любовного трикутника.

«Бріджертони» (Bridgerton, 2020 – сьогодні)

Лондон, початок ХІХ століття. Юна Дафна Бріджертон стає жертвою образливих чуток, які розповсюджує пліткарка леді Уїслдаун. Щоб урятувати репутацію, героїня вступає в змову з герцогом Гастінгсом. Разом вони вигадують хитрий план, як їм взаємовигідно облаштувати своє життя.

Замість того, щоб ретельно відтворювати на екрані епоху Регентства, автори пішли на ризик і не стали дотримуватися історичних умовностей. В результаті на глядачів чекав багатонаціональний акторський склад, а також вбрання з великою кількістю азіатських мотивів і явним впливом сучасної моди. Але задум зрозуміли і прийняли далеко не всі.

«З любов’ю, Віктор» (Love, Victor, 2020–2022)

Старшокласник Віктор Салазар переїжджає до іншого міста. Там герой зіштовхується з незвичними умовами життя, сімейними конфліктами та усвідомленням власної сексуальності. Впоратися з проблемами йому допомагає новий друг Саймон.

Спін-офф підліткової драми «З любов’ю, Саймон» спочатку планували показати на платформі Disney. Проте сімейна орієнтована компанія побоялася дорослих тем, тому серіал переїхав на Hulu. Тому він став прекрасним доповненням фільму, хоча і відрізняється трохи більш серйозною тональністю.

«Деш і Лілі» (Dash & Lily, 2020)

Цинічний старшокласник Деш ненавидить Різдво. Просто перед святами герой знаходить червоний блокнот із підказками, призначеними для будь-кого, хто знайде річ. Незабаром хлопець з’ясовує, що записник належить його ровесниці на ім’я Лілі. Вона — романтична дивачка, яка щиро вірить у різдвяне диво. Вони починають листуватися, де діляться секретами про себе та влаштовують один одному жартівливі випробування.

Цей романтичний, але зовсім не приторний серіал допоможе вам перейнятися духом зимових свят, навіть якщо ви вже давно його не відчуваєте. Хоча історію юних ньюйоркців можна дивитися і без прив’язки до новорічних урочистостей.

«Багряна пелюстка і біла» (The Crimson Petal and the White, 2011)

Дія розгортається у вікторіанському Лондоні. Не надто вмілий і не дуже щасливий спадкоємець парфумерного бізнесу Вільям закохується в юну повію на прізвисько Цукерка. Незабаром герой перевозить не по роках розумну дівчину додому. Там він ховає від зовнішнього світу дружину, яка збожеволіла після народження дитини.

Цей серіал ідеально передає похмуру атмосферу книги Мішеля Фейбера, стилізованої під вікторіанський роман. Героїв дуже вдало зіграли Ромола Гарай та Кріс О’Дауд, а в одній із епізодичних ролей промайнула Джилліан Андерсон.

«Любов» (Love, 2016–2018)

30-річний Гас — типовий невдаха-ботанік, який мріє стати сценаристом. Випадково в супермаркеті він стикається зі своєю ровесницею Міккі, яка страждає від проблем в особистому житті. У героїв зав’язуються стосунки, вони добре проводять час, та дружба непомітно переростає у глибше почуття.

«Кохання» вигадав Джадд Апатоу, автор «Сорокалітнього незайманого», «Трішки вагітної» та «Приколістів». Тут є все, за що глядачі люблять його роботи: трохи незадоволені життям герої, які відмовляються усвідомлювати себе дорослими, цинічний гумор і чудово підібрані актори як першого, так і другого плану.

«Незаймана Джейн» (Jane the Virgin, 2014–2019)

Зразкова католичка Джейн твердо вирішила зберігати цнотливість до весілля. Але все руйнує звичайний візит до гінеколога, де лікар, замість просто оглянути дівчину, помилково штучно запліднює її. Ситуація ускладнюється тим, що донором став власник готелю, в якому героїня працює, і тепер її майбутня дитина – її останній шанс для нього стати батьком.

В основі серіалу однойменний проект з Венесуели, але автори вирішили не робити покадровий ремейк, а створили іронічне переосмислення. Так у їхніх умілих руках звичайна мильна драма стала позитивною трагікомедією.

«Сандітон» (Sanditon, 2019)

Юна Шарлотта Хейвуд приїжджає погостювати до приморського містечка під назвою Сандітон. Зовсім ще недосвідчена дівчина потрапляє у вир місцевих драм. На додачу їй вона знайомиться з Сідні Паркером – привабливим, але похмурим аристократом, який до того ж терпіти не може жінок.

Серіал «Сендітон» створив сценарист Ендрю Девіс, який зробив собі ім’я на адаптаціях класики: «Знедолені», «Війна та мир». В основу ліг останній роман Джейн Остін, який вона почала писати буквально за кілька місяців до смерті. Але книга залишилася незакінченою — у ній лише 10 розділів. Тому частину сюжету авторам кіноверсії довелося вигадувати.

«Сучасне кохання» (Modern Love, 2019-2021)

Кожен епізод серіалу розповідає нову історію за участю різних героїв, які мріють про любов: батьківську, дружню, романтичну. Серед них молодий бізнесмен, що розлучився з дівчиною, доросла жінка, яка не може забути про роман, який не склався, сімейна пара, яка намагається налагодити відносини за допомогою психотерапії.

Ідею серіалу Джону Карні підказало саме життя: він вигадав перенести на екран історії читачів із однойменної колонки газети The New York Times у форматі антології. Ролі у фільмі виконали відомі актори: Софія Бутелла, Тіна Фей, Енн Гетевей та інші улюбленці глядачів.

«Грейс і Френкі» (Grace and Frankie, 2015–2021)

Консервативна Грейс та ексцентрична Френкі надто різні і ніколи б не потоваришували за своєю волею. Але жінкам доводиться терпіти одне одного, оскільки їхні чоловіки Роберт і Сол — давні бізнес-партнери.

Після довгих років шлюбу вже літні героїні раптово дізнаються, що їх дружбу пов’язують не тільки ділові відносини. У результаті пригнічена Грейс переїжджає жити до Френкі, після чого жінки усвідомлюють, що у них набагато більше спільного, ніж їм здавалося.

Дотепна драма дуже цікаво досліджує питання кохання та дружби, довіри та близькості. Шоу також нагадує, що життя не закінчується після розлучення, а секс для багатьох важливий навіть у поважному віці.

«Чужоземка» (Outlander, 2014 – сьогодні)

Колишня медсестра Клер Рендалл загадково переноситься з 1945 року в середину XVIII століття. На вулиці — громадянська війна між англійцями та шотландцями. Невідомий світ таїть у собі небезпеку, і Клер треба постаратися, щоби вижити.

Героїня змушена одружитися з шотландським воїном Джеймі Фрейзером — молодою людиною з прекрасним почуттям гумору. Між ними проскакує іскра. І все б нічого, але вдома Клер чекає її справжній чоловік.

Серіал вкрай вдало поєднав у собі мелодраму та фентезі. Він заснований на бестселерах Діани Геблдон, а шоураннером став Рональд Д. Мур, творець «Зоряного крейсера „Галактика“» та «Заради всього людства».



• не пропусти