10 найкреативніших маленьких будиночків, пожити в яких погодився б кожен (фото)

8249

В умовах тотального скорочення вільного простору для забудови на допомогу приходить невелике, але функціональне житло. Воно і коштує менше, і місця займає відповідно теж. Але навіть і за таких умов завжди залишається місце для творчості. У цьому огляді представлено 10 креативних будиночків невеликого розміру, пожити в яких погодився б кожен.

1. Будинок на дереві

Hemloft - справжній будинок на дереві
Hemloft – справжній будинок на дереві

Молодий американець Joel Allen втілив у реальність свою мрію дитинства і побудував будинок на дереві Hemloft. Для того, щоб побудувати повноцінний будинок, хлопець кинув основну роботу і вирішив пізнавати ази теслярства. У результаті вийшло симпатичне і екологічно чисте житло незвичайної форми.

2. Будиночок в австрійських Альпах

Mountain Cabin - будиночок в австрійських Альпах
Mountain Cabin – будиночок в австрійських Альпах

Цей гірський будиночок (Mountain Cabin) був спеціально пофарбований в попелястий відтінок, щоб гармоніювати з білосніжними схилами Альп взимку, а влітку, навпаки – ефектно контрастувати на фоні зелених лугів.

3. Будинок, повністю «побудований» на заводі

Minimod - модульний будинок, зібраний повністю на заводі
Minimod – модульний будинок, зібраний повністю на заводі

Будиночок розміром всього 26 кв. метрів Minimod повністю збирається на заводі. До того ж на такій невеликій площі дизайнери встановили кілька «зелених» технологій, таких як система збору дощової води і сонячні батареї. На даху є кілька грядок із зеленню.

4. Плаваюче «яйце» – міні-лабораторія

Exbury Egg - дерев'яний плав. засіб
Exbury Egg – дерев’яний плав. засіб

Цей незвичайний плаваючий засіб – ні що інше, як міні-лабораторія Exbury Egg. Всередині є тільки найнеобхідніше для проживання: гамак, душ, плита, міні-холодильник та прилади для усіляких вимірювань. Сонце є для цієї конструкції єдиним джерелом енергії.

5. Будиночок з контейнера

Port-A-Bach - будиночок з контейнера
Port-A-Bach – будиночок з контейнера

Port-A-Bach – прекрасний приклад мобільного житла, сконструйованого з контейнера. Цей будиночок розрахований на сім’ю з 4-х осіб. Передня стінка відкривається, виконуючи функції тераси, а збоку висувається двоярусне ліжко. Ще два спальних місця відкидаються з меблевої стінки.

6. Будиночок-«хмарка»

Le Nuage - заміський будиночок у вигляді хмаринки
Le Nuage – заміський будиночок у вигляді хмаринки

Le Nuage перекладається як «хмара». Саме таку форму має заміський будиночок на березі озера в Лормонті (Франція). Будь-хто може забронювати його на вихідні та навідатися туди з компанією до семи людей.

7. «Інопланетна» дача

Ufogel - «інопланетна» дача
Ufogel – «інопланетна» дача

Своєрідну дачу на палях для любителів всього інопланетного побудувала архітектурна компанія Urlaubs Architektur. Назва будинку Ufogel складається з поєднання двох слів: «нло» і «птах». Тому форму дачі можна розцінювати або як інопланетний корабель, або як гніздо птаха.

8. Будиночок для зимового кемпінгу

Pod House - збірний житловий модуль
Pod House – збірний житловий модуль

Pod House виглядає як крихітний будиночок для ельфів. Невеликий, але дуже затишний, він використовується як дачний будиночок, або ж тимчасовий притулок для мандрівників в кемпінг-селі.

9. Життя «за склом»

Snow House - будиночок із прозорого скла
Snow House – будиночок із прозорого скла

Snow House був розроблений італійськими архітекторами більше з естетичних міркувань, ніж з практичних. Єдиним плюсом цього «замку Снігової королеви» є факт абсолютного єднання з навколишньою природою.

10. Затишний будинок з гаража

Будинок, перероблений з гаража
Будинок, перероблений з гаража

Дизайнер Michelle de la Vega перетворила свій старий захаращений гараж у невеликий, але затишний будиночок площею 24 кв. метрів. Єдине, що вона змінила в параметрах конструкції: підняла стелю на 1 метр і трохи збільшила довжину гаража, тим самим отримавши місце для ванної кімнати.



• не пропусти