Кращі архітектурні фотографії 2016 року

577

Art of Building – міжнародний конкурс архітектурної фотографії. Тут представляють знімки від занедбаних електростанцій до вітряків і сходів у небо.

Вважаєте, що споруда поруч із вашим будинком краща і красивіша? Беріть участь в конкурсі наступного року.

 

Що це таке – не уточнюється, зате фотограф розповідає, як відсутністю світла з боків можна сконцентрувати увагу на головному об’єкті. (Фото Jonathan Walland):

Ці гігантські кульбаби – вітряки, насправді. Машини, по виробленню енергії з вітру. (Фото Derek Snee):

Оформлення одного з італійських замків. (Фото Gina Soden):

Сходи у небо в Парагваї. (Фото Enrique Gimenez-Velilla):

Арт-установка з тисяч шматків алюмінію і сотень світлодіодних ламп. Повинна бути схожою на вулик, встановлена ​​в Лондоні. (Фото Naf Selmani):

Щоб було зрозуміліше, зовні ця споруда виглядає так:

І так. Це не знімки з конкурсу.

Фрагмент 40-поверхового хмарочоса Сент-Мері Екс 30 в Лондоні, конструкція якого виконана у вигляді сітчастої оболонки з центральною опорною підставою. Жителі за зеленуватий відтінок скла і характерну форму називають його «огірок». (Фото James Tarry):

Буддистська академія Ларунг Гар. Це було найбільше буддійське поселення в світі. Тепер це все зноситься китайською владою. (Фото Marco Grassi):

Важка праця на цегельному заводі в Індії. (Фото Shibasish Saha):

Знесення конструкції в Єгипті також було відзначено журі. (Фото Barbara Rossi):

У сквері між «Сонячним каменем» і вантовим мостом знаходиться незвичайна бронзова скульптура, подарована місту Рига в 2007 році Хансабанком – естонським відділенням Сведбанку. Композиція називається «Лічильник ризьких веж». Ось, зліва її голова стирчить. (Фото Oleg Dashkov):

Узбережжя Хорватії. (Фото Senad Tahmaz):

Арка Дружби народів – пам’ятка Києва, розташована в Хрещатому парку на правому високому березі Дніпра. Відкриття відбулося в 1982 році після чотирирічного будівництва і було приурочено до 60-річного ювілею утворення СРСР. (Фото Oleksandr Nesterovskyi):

Заметіль і будівлі в Нью-Йорку. (Фото Michelle Palazzo):

Ну а переможцем конкурсу архітектурної фотографії Art of Building став ось цей знімок диспетчерської на покинутій електростанції в Угорщині. (Фото Roman Robroek):