8 захоплюючих книг, які читаються за одну ніч

17029

Тримати читача в постійній напрузі і при цьому розповідати по-справжньому гідну історію – мистецтво, яким володіє далеко не кожен письменник. Але існують такі книги, які при невеликому обсязі здатні захопити настільки, що весь світ відходить на другий план.

Діана Сеттерфілд – Тринадцята казка

Готична історія, в якій є старовинний похмурий маєток, сімейні таємниці, примари, хитросплетіння доль і відчуття недомовленості, захоплює і не відпускає, поки не буде прочитана остання сторінка. У цьому романі чудове все: сюжет, атмосфера, характери, мова і вишуканий стиль. Безсонна ніч гарантована.

Іен Мак’юен – Амстердам

Двоє друзів – успішний головний редактор популярної щоденної газети і знаменитий композитор, що працює над «Симфонією тисячоліття», – укладають угоду про евтаназію: якщо один з них впаде в стан безпам’ятства і перестане себе контролювати, то інший зобов’язується його вбити… Витончено, зачаровує роман про те, як легко людина здатна зруйнувати все навколо себе.

Дуглас Адамс – Путівник Галактикою для космотуристів

Книга, яка приголомшує і ошелешує з перших же сторінок. Напевно, справжня подорож по галактиці саме такою і може бути – з неймовірними пригодами та неправдоподібними ситуаціями, з тоннами гумору і сарказму. Загалом, подорожуйте автостопом і читайте Адамса.

Джон Фаулз – Колекціонер

Одинока недалека молода людина несподівано виграє величезну суму грошей в лотерею. Що він з нею зробить, особливо якщо враховувати його пристрасть до колекціонування метеликів і таємну любов до місцевої красуні? В історії протистояння маніяка і його жертви Фаулз побачив протиборство Добра і Зла, примітивного обивателя і піднесеного художника, Любові, Смерті і Краси.

Джейн Остін – Гордість та упередження

Це роман в традиційному розумінні слова – не жіночий, і не любовний, а просто класичний, вічний, щирий роман. І так важко повернутися зі старої доброї Англії з її епічними пристрастями і затишними інтер’єрами в нашу сіру гучну сучасність, що хочеться залишитися в ній назавжди. Як і в будь-якій хорошій книзі.

Деніел Кіз – Множинні уми Біллі Міллігана

Біллі прокидається і виявляє, що знаходиться в тюремній камері. Йому повідомляють, що він звинувачується в згвалтуванні і пограбуванні. Біллі вражений: він нічого цього не робив! Останнє, що він пам’ятає, – це як хотів кинутися вниз з даху будівлі школи. Йому кажуть, що з тих пір пройшло сім років.

Габріель Гарсіа Маркес – Згадуючи моїх сумних повій

Одна з тих книг, які викидають вас з реальності і змушують питати: «Що це було?». Пронизлива, сумна, атмосферна історія життя і любові – випадкової любові, яка дозволяє людині хоча б на мить побачити світ таким, яким він є.

Стівен Кінг – Ріта Гейворт і втеча з Шоушенка

Якщо в якийсь момент ви почнете сумніватися в силу людського духу, просто прочитайте «Втеча з Шоушенка». Це історія про невинну людину, засуджену до довічного ув’язнення в тюремному пеклі. Історія виживання там, де вижити практично неможливо. Найбільша історія втечі і порятунку.



• не пропусти