7 книг з тонким описом природи, які варто прочитати

6739

Зазвичай, довгі та детальні описи природи у художніх творах, прийдуться до смаку не кожному. Це тому що описувати всю красу нашої планети — не так все й просто, як здається на перший погляд. Ми зібрали для вас 7 книг з описом природи, від яких точно не втомишся! Адже їх автори так тонко пишуть про неї, що ти й сам занурюєшся у хвилі океану, чи досліджуєш африканські пустелі.

1. Альберто Васкес-Фігероа – «Океан»

Ця книга є першою частиною трилогії іспанського автора, у якій є все: гостросюжетні пригоди, соціальна нерівність, складні характери та постає проблема родинної честі У романі з неймовірною майстерністю автором описана морська стихія. Під час читання створюється враження, що стихія оживає на сторінках книги та читач переноситься на берег океану, де разом із героями споглядає його велич.

2. Ернест Хемінгуей – «Старий і море»

Ця повість розповідає про то, як маленька людина зіштовхується з великим світом і як вона долає важкі випробування. Головним героям вдається навіть програвши, зберегти найважливіше, що в них є: честь та відвагу. Прекрасно описані у творі не тільки деталі сюжету, але й морська стихія. Цікавий сюжет розгорається біля моря, яке постає перед нами як ще один герой повісті.

3. Поль Гоген – «Ноа Ноа», «Перш і потім»

Два романа видатного художника, які разом складають єдине ціле. В них описуєтеся те, як художник був заглиблений у розпач, тому втік з Парижу на Таїті. У творах розкривається складний внутрішній світ художника та яскраво описана природа островів. Ця природа нагадувала митцю Рай на Землі та дала відповіді на всі питання, які автор ставив собі протягом всього життя.

4. Томас Майн Рід – Південноафриканський цикл

В цього видатного автора багато творів, у яких з неймовірним натхненням описується різноманітна природа та колорит Південної Африки. Такі твори, як «У нетрях Південної Африки, або Пригоди бура і його сім’ї», «Юні мисливці, або Повість про пригоди в Південній Африці», «Мисливці за жирафами» були написані автором у різний час, але всіх їх об’єднує одне місце розвитку сюжету та головні герої.

5. Джек Лондон – «Поклик пращурів»

Цей невеликий пригодницький роман описує події, що відбулися під час Золотої лихоманки у Юконі, Канада. Головним героєм роману є пес Бак, якого вкрали в його господаря та продали у якості їздової собаки на Аляску. На фоні вражаючих північних пейзажів відбуватиметься дорослішання головного героя, становлення його стосунків з іншими собаками та остаточне злиття зі його дикою природою.

6. Фарлі Моует – «Не кричи: «Вовки!»

Цей твір канадського автора описує довгі спостереження за дикими вовками в Канаді. У книзі з непідробним реалізмом та дуже цікаво розкривається сувора канадська природа та поведінка вовків. Автор доходить вражаючих висновків про те, що вовки зовсім не є тими страшними хижаками, якими їх звикли вважати, і здебільшого полюють не на крупних ссавців, і не на людей, а на гризунів.

7. Шарлотта Бронте – «Джейн Ейр»

Відомий у всьому світі роман, як свого часу приніс письменниці миттєву славу. У найкращих традиціях англійської літератури описана історія дівчини на ім’я Джейн, її справжнього кохання, відданості, людської гідності та вміння йти до свого щастя попри всі перешкоди. Дуже яскраво та реалістично письменниця описує і навколишню природу, що придає твору особливий шарм.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти