Книжкові новинки українською. Що почитати в червні?

471
Depositphotos, автор seb_ra

Влітку читати можна просто в парку, лежачи в гамаку чи навіть на пляжі. Або в дорозі, коли вирушаєте у відпустку. Книг українською мовою з’являється все більше: стараються й українські автори, й перекладачі. Обирайте одну з таких новинок для читання в червні:

“Принцип втручання” Тамари Горіха Зерня, 2021

У Станіслави замість серця діра, а єдине заняття — робота. Розум, рівняння, логіка — все це стало сенсом її життя та єдиною розрадою. Аж поки вона не отримала дивне та небезпечне прохання. Яке саме? Дізнаємося в детективі.

“Шляхи життя” Фредеріка Бакмана (“Och varje morgon blir vägen hem längre och längre”), 2017

Усі ми мандруємо дорогами життя щодня й щохвилини. Іноді шлях, вибір, не той поворот можуть кардинально змінити життя. Книга змушує замислитися про справжні цінності, кохання, досягнення цілей, ціну перемог та про закінчення кожного шляху.

“Псалом авіації” Сергія Жадана, 2021

Автор написав цю збірку впродовж 2020 року. Вірші нові, описують наше життя серед природи та вчать цінувати кожну мить.

“Усвідомленість. Як знайти гармонію в нашому шаленому світі” Денні Пенмана та Марка Вільямса (Mindfulness: A Practical Guide to Finding Peace in a Frantic World), 2014

От що стається, коли за медитацію беруться вчені. Цього разу науковці з Оксфорду розробили дієвий метод медитації, що допоможе боротися з депресією та витримувати сучасний ритм життя. Кажуть, це найкращий метод для всіх, але перевірити ви можете тільки на практиці.

“Відредаговане життя” Анни Ньютон (An Edited Life: Simple Steps to Streamlining Life, at Work and at Home), 2019

З усіх сил намагаєтеся тримати порядок в домі, розставляти книги за кольорами й витирати кожну пилинку? А як же порядок в голові? В першу чергу треба зробити генеральне прибирання в голові, тільки тоді все інше набуде сенсу.

“За межами порядку. Ще 12 правил життя” Джордана Пітерсона (12 Rules for Life: An Antidote to Chaos), 2018

Книга змінить сприйняття усіх перфекціоністів. Хаос та порядок мають бути присутніми у нашому житті, варто лиш вчитися бути вдячним за будь-які життєві ситуації. У праці автор зібрав поради та приклади з власного життя, як він пережив різні непередбачувані й неприємні ситуації.

“Декамерон по-львівськи, або Понеділкові історії” Єви Лотоцької, 2021

Хто б міг подумати, що Львів — не місто, а живий персонаж? Кава, шоколад, дощі та головні герої в пошуках кохання та пригод. Доля головної героїні Марти дивним чином пов’язана з чоловіком понеділками, як саме — читайте у книзі.

Можна й не чекати виходу нових книг, а обрати щось із класики. Людина з томиком поезії чи книгою завжди приверне увагу більше, ніж зі смартфоном. А головне — читання корисне для нас самих.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти