13 фактів про все на світі, про які ви не знали ще сьогодні вранці

2093

Наш мозок починає працювати ще до народження, і його розвиток ніколи не зупиняється. Більш того, щоб мозок нормально функціонував протягом усього життя і залишався здоровим навіть У похилому віці, наші сірі клітинки необхідно постійно підживлювати новими знаннями.

Ми вирішили поділитися з вами фактами, про які самі не знали і які нас вразили.

1. Опитування 100 чоловік показало, як розподіляється вибір у грі «Камінь, ножиці, папір».

© Depositphotos

2. Печера Шондонг у В’єтнамі настільки велика, що може вмістити У себІ цілий квартал Нью-Йорка і має власну кліматичну систему.

© hjalmar111 / reddit

3. У Майкла Фелпса 13 особистих золотих олімпійських медалей, і це абсолютний світовий рекорд. Єдина людина, яка могла похвалитися такими досягненнями, був Леонідас Із Родоса, який жив у 152 році до н.е.

© Fernando Frazão / Agência Brasil / wikimedia

4. Номерні знаки на північному заході Канади мають форму ведмедя.

© Fofo336 / reddit © Hell_Camino / reddit

5. Деякі декоративні елементи роблять з пінопласту і покривають тонким шаром бетону. Це дешевше, ніж справжній камінь, і виглядає відмінно – допоки не зламається.

© imgur © Depositphotos

6. Якщо на оці є подряпина і потрібно з’ясувати, де вона, окулісти капають UV-барвник і визначають за світінням, де знаходиться пошкодження. На цій фотографії воно у нижній частині зіниці.

© HBComics_Left_Half / reddit

7. Найтихіше місце на Землі належить компанії Microsoft. Ця кімната з бетонними стінами потрібна для тестування нового обладнання, і в ній можна почути, як б’ється серце людини і тече кров по її венах.

© Mr.Kerby / pikabu

8. Якщо веселка подвійна, то смужки у кожній з них будуть йти в різних напрямках: у однієї внизу буде червоний колір, а в іншої – фіолетовий.

© Depositphotos

9. Крім того що піт бегемота червоного кольору, він ще й є відмінним сонцезахисним кремом і антибіотиком.

© shadowshooter9 / reddit

10. Зуби равлика – найміцніший матеріал у природі. Вони здатні пережовувати навіть каміння.

© Mono_420 / reddit

11. Керівництво McDonald’s планувало запустити у продаж брокколі зі смаком і ароматом жуйки. Це повинно було залучити малюків до здорового харчування, але ідея провалилася.

© Depositphotos

12. У місті Барле-Хертог можна стояти однією ногою в Бельгії, а іншою – у Нідерландах, адже саме там проходить межа між країнами. Деякі будинки розділені навпіл кордоном, і діючі в них закони різні. Так, влада Голландії вимагала, щоб бари закривалися у певний час, тоді відвідувачі переміщалися за сусідні столики, які були вже у Бельгії.

© amgharrr / reddit

13. Скелет фламінго влаштований таким чином, що для того, щоб стояти на одній нозі, їм не потрібно використовувати м’язи. Нога фіксується на місці, а тіло врівноважується гравітацією, тому вони не втомлюються. Але все ж іноді сплять, згорнувшись калачиком.

© imgur


• не пропусти