Київ НЕ туристичний, або де побувати у столиці тим, хто не любить екскурсії

2388

Ви вирішили поїхати на вихідні у столицю, але не хочете витрачати час на типові екскурсії та походи до музеїв? Або ж ви тільки нещодавно переїхали до Києва і хочете краще дізнатись про цікаві локації міста? Тоді ця добірка про НЕ туристичний Київ саме для вас: про місця, де полюбляють гуляти самі кияни.

Замкова гора, або Хоревиця

Ця локація розташована у «серці» Києва, у найдавнішому та найгарнішому районі – на Подолі. Поділ часто відвідують туристи, особливо вони полюбляють Андріївський узвіз. Проте зазвичай все закінчується підйомом по Андріївському та переглядом десятків сувенірних поличок. Але якщо посередині узвозу знайти залізні сходинки вгору, то можна дістатись до Замкової гори, яку ще називають Хоревицею. З неї відкривається прекрасний панорамний вид на Київ, а місцева молодь часто навідується туди на пікніки.

Труханів Острів

Ще одне місце, котре в теплу пору є популярним у всіх місцевих жителів – тут можна і засмагати, і влаштовувати пікніки і грати у волейбол. Також є де сховатись у тінь та випити прохолодних напоїв. Здаються у прокат велосипеди і прокладена хороша велосипедна дорога. Труханів острів сподобається і любителям активного відпочинку і тим, хто хоче просто поніжитись на сонечку. Потрапити туди можна через міст, до якого ви дійдете від найближчих метро: Поштова Площа або Дніпро.

Подільський міст

Як ви вже зрозуміли – ця локація теж знаходиться на мальовничому Подолі. До неї можна дійти з метро Контрактова Площа.

Це недобудований та закинутий міст, котрий пролягає через Дніпро. На ньому немає туристів, адже про це затишне місце знає в основному лише місцева молодь. Тож якщо ви хочете насолодитись видами Дніпра без напливу туристів – це місце саме для вас. Проте, врахуйте, що сам міст трохи занедбаний.

Співоче Поле

На Співочому Полі інколи проводять громадські заходи чи виставки. Проте переважну більшість часу – це просто чудове тихе місце з гарною природою, звідки відкривається панорамний вид на Київ. Це місце також припаде до душі любителям пікніків. Влітку там вечорами на вихідних показують кіно під відкритим небом. Дістатись до Співочого Поля можна від метро Арсенальна. Потрібно дійти через Києво-Печерську Лавру до монументу Батьківщини-Матері і там ви не пропустите ворота з вивіскою «Співоче Поле».

Ботанічний Сад

Так, може здатись що похід у ботанічний сад – це екскурсія і розповіді про квіти. Але можна обійтись і без цього та просто насолодитись краєвидами, які відкриваються з галявин ботанічного саду. Там полюбляють проводити час родини та молодь, часто влаштовують пікніки (проте ні в якому разі не можна розпалювати багаття). Повний квиток у ботанічний сад коштує 40 гривень. Цікавий факт: тих, хто зранку приходить туди на пробіжку – пускають безкоштовно. А також вхід вільний для тих, хто йде у церкву, розташовану на території парку. Дістатись туди можна зі станції метро Дружби Народів.

Парк КПІ

Надзвичайно мальовничий парк розташований біля Київського Політехнічного Інституту. Найбільш фантастично він виглядає восени. Та і сама будівля інституту зачаровує своїм виглядом – це улюблене місце фотографів, часто там можна зустріти пору молодят, які спеціально приїхали зробити весільні фото на казковій локації. Адже дійсно, восени цей парк із будівлями навчального закладу нагадує містичний замок. Самі студенти також люблять свій парк, там можна зустріти і художників з мольбертами і велосипедистів і компанію, що влаштувала пікнік після навчання. Дістатись туди можна з однойменної станції метро КПІ.

Річковий Вокзал

Довгий час Річковий Вокзал знаходився у ремонті і от менше року тому він знову запрацював: нова площа, красиві фонтани, тераса з видом на Дніпро – вокзалом таке місце точно не назвеш. Влітку там щовечора виступають вуличні музиканти, а інколи влаштовуються танцювальні майстер-класи. Слід оминути усіх екскурсоводів і самому пройтись цими мальовничими місцями і зануритись у бурхливе святкове життя столиці.

Взагалі, аби по-справжньому полюбити Київ, варто обійти весь Поділ, піднятись на Хоревицю, на пости, що проходять через Дніпро, на Володимирську гірку, аби поглянути на панораму цього не просто великого, а величного міста. Постарайтесь за декілька днів пройти хоча б вищеперераховані місця і запевняємо, що вам захочеться повернутись.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти