Як вибрати правильний тип вінчика для кожної страви?

    171

    Незалежно від того, чи збиваєте ви пару яєць, замішуєте тісто для млинців чи збиваєте глазур для торта, завжди є вінчик для збивання, який допоможе вам змішати інгредієнти в мисці. Адже саме вінчики – це інструмент, який використовують професійні та домашні кухарі для поєднання інгредієнтів і аерації будь-якої суміші. Унікальні конструкції та форми роблять ці інструменти надзвичайно корисними на кухні, а варіанти збивання – нескінченними.

    Існує кілька варіантів вінчиків з індивідуальними особливостями та матеріалами, які слід враховувати, перш ніж просто вибрати будь-який для перемішування. Інструмент, який ви виберете, зрештою визначається кількома факторами, починаючи від текстури інгредієнтів, з якими ви працюєте, і закінчуючи тим, що зручніше тримати в руці. Тому перш ніж обрати та купити вінчик для збивання, ми пропонуємо ознайомитись з деякими поширеними типами інструменту нижче.

    Кульковий вінчик

    Цілком імовірно, що ви використовували його раніше або, принаймні, думали про його використання, адже це найпоширеніший тип вінчика. Він складається з кількох сталевих зубців або пластикових дротів, з’єднаних на ручці та вигнутих таким чином, що нижня частина виходить вигнутою, як повітряна куля.

    Кульковий вінчик ідеально підходить для збивання або спінювання вершків, яєць, соусів і більшості видів тіста. Саме цей засіб часто використовують для перетворення молока на вершки. Подовжена форма та добре збалансована конструкція такого вінчика дають йому можливість вводити велику кількість кисню в суміш.

    Французький вінчик

    Французький вінчик — ще один багатогранний ручний міксер, який буде у вашому розпорядженні на кухні. Попри те, що французький вінчик може виглядати як мінівінчик з повітряної кульки, ці дві моделі абсолютно різні. Існують невеликі варіації, які допоможуть вам відрізнити їх.

    Як правило, французький вінчик виготовляється з важких металів, об’єднаних у вузький профіль. Загальний компактний розмір і струнка конструкція роблять його ідеальним для використання в різноманітних сумішах.

    Він, безсумнівно, може збивати повітря в яйця та інші делікатні суміші, але це також чудовий інструмент, який можна використовувати для густих сумішей. Він має дещо менш гнучі зубці та менший склад, що робить його ідеальним для заварних кремів і пудингів.

    Антипригарний вінчик

    Цей специфічний тип вінчика покритий спеціальним шаром силікону, що допомагає запобігти будь-якому пошкодженню дна посуду від збивання. Він не дає їжі, яку ви помішуєте, прилипати до нього та каструлі. Крім того, він зазвичай помішує тихіше, коли він контактує з металевою/скляною мискою чи каструлею.

    Хоча вінчик ручний з антипригарним покриттям корисний, ви можете вважати його більш трудомістким для змішування більш густих сумішей, адже така модель зазвичай більш гнучка порівняно з її металевими альтернативами.