12 правил, знаючи які, ви не дозволите людям керувати собою

1500

0

Для кожного з нас дуже важливо зберегти життєву енергію для реалізації всіх своїх грандіозних планів. І не витрачати її даремно на метушню і байдужих людей.

Ми ділимось із вами порадами, які, сподіваємось, допоможуть комусь знайти гармонію і протистояти зовнішнім маніпуляціям.

Не бери на себе занадто багато.

xmas-shopping
Відповідаючи на прохання оточуючих щось заради них зробити, важливо пам’ятати про те, що результатом нашої діяльності повинна бути хоча б подяка, або почуття власної гідності. Енергія – це завжди нагорода нам за щось. Який сенс робити що-небудь, що не приносить жодної користі тобі самому? Якщо інші постійно скидають на нас свої турботи, ми ніколи не отримаємо від їх виконання належного задоволення і, відповідно, наснаги на нову роботу.

Стримуй обіцянки.

Роздаючи обіцянки направо і наліво, ми не стаємо вільнішими і багатшими. А не виконуючи ці обіцянки, ми псуємо свою репутацію не тільки в чиїхось очах, але й у своїх власних. Та й тут справа навіть не в репутації, а в обмані. І обманюємо ми в першу чергу самих себе.

Намагайся не давати зайвих порад.

Часто ми, керуючись благими намірами, намагаємося вплинути на вибір інших людей, на їхнє мислення і дії. Як і слід було очікувати, найчастіше у відповідь ми не отримуємо ніякої подяки, а навіть навпаки – засудження. Неможливо навчитися на чужих помилках, кожен проходить свій власний шлях.

У проханні не відмовляй.

tumblr_mk0y15uf8s1qasthro1_500

Коли нас про щось просять, ми завжди чекаємо подяки за виконання якоїсь послуги. Ця подяка допомагає відчути власну цінність і служить для нас внутрішнім джерелом енергії і самоповаги.

Живи сьогоденням.

Енергію, даровану нам сьогодні, потрібно направити на день сьогоднішній. Найкраще, що ми можемо зробити для нашого минулого і для нашого майбутнього, завжди можна зробити тільки тут і зараз.

Не звикай занадто сильно.

Очевидно, що, коли ми надто концентруємося на чомусь одному, ми гальмуємо свій розвиток. Якщо ми тупцюємо на одному місці, то не отримуємо нової енергії. Це один з найважчих законів. Тому, що людині властиво застигати в зоні комфорту.

Мета повинна служити маяком.

Мета – це не те, на чому ви зупиняєтесь, мета – це напрямок діяльності. Якщо ви будете бачити в цілях якийсь кінцевий пункт призначення, то при їх досягненні можете відчути спустошеність. Найкращі цілі – цілі нескінченні, наприклад, мета саморозвитку.

Не будь настирливим.

Говоріть тоді, коли вас готові слухати. Не нав’язуйте себе людям. В іншому випадку ви завжди отримаєте для себе нульовий позитивний результат, а також даремно розтратите енергію.

У природи немає поганої погоди.

219262_5_
Якщо ми навчимося бачити в невдалих спробах лише перевірений невідповідний варіант; а не останній можливий, а в складних обставинах – середовище для особистого розвитку, то ми перестанемо даремно розтрачати енергію на оплакувати свої невдачі і будемо рухатися вперед.

Не осуджуйте.

Звичка засуджувати – ознака власної заниженої самооцінки. Крім того, критикуючи інших, ми викликаємо у них негативну зворотну реакцію.

Не передавай інформацію, не зробивши її своїм досвідом або умінням.

Не варто радити іншим те, чого не випробував на собі. Якщо ваше слово завжди буде підкріплене вашим досвідом, люди це будуть цінувати.

Будьте обережними, коли розкриваєте іншим свої цілі і задуми. Їх часом безглузді зауваження, або приземлений розум можуть обрізати крила вашим прагненням, і цілі втратять колишню значимість.

Не привласнюй чужого.

7

Проявляйте повагу до чужої власності, інтелектуальної і фізичної. В іншому випадку готуйтеся до витрати енергії на виправдання.



• не пропусти