5 способів створити оригінальну підлогу

1393

Один із найбільш важливих елементів інтер’єру – підлога. Вона визначає загальний дизайн приміщення, впливає на візуальне сприйняття та навіює відповідну атмосферу. Проте багато хто вдається до стандартних рішень і залишає оформлення підлоги поза належною увагою. Сьогодні існує кілька способів дизайну підлоги, які кардинально змінять ваше приміщення. Для цього використовуйте різні облицювальні матеріали і навіть їх поєднання. Яке покриття буде виглядати більш оригінально та чарівно розглянемо детально.

Ідеї оформлення підлоги

Красива та унікальна обробка підлоги стає провідним елементом інтер’єру. Зробіть на ній акцент. Обирайте яскраві кольори та поєднуйте зі стриманими стінами. Або облицюйте стіну та підлогу однаковим матеріалом з ідентичним дизайном. Таке рішення «продовжить» краї підлоги і «розмиє» її межі.

Незвичайну підлогу сьогодні створюють:

  • дерево;
  • плитка;
  • вініл;
  • бетон.

Дерев’яне покриття

Масив, ламінат та паркетна дошка в інтер’єрі створює благородну атмосферу затишку і тепла. На зміну коричневим тонам прийшли темні та дуже світлі відтінки. Не менш цікавим є використання різної колірної гами. Поєднання молочного паркету з білим складає враження світла і простору. Використовуйте більш насичені кольори – червоний, синій, зелений. Головне – вони повинні відповідати загальній стилістиці приміщення. Якщо вам до душі стримані ідеї – підберіть паркетну дошку для підлоги різних відтінків як доповнення одного кольору. Це зробить підлогу більш природною і розбавить монотонність.

Слід відійти від стандартних способів укладання ламінату чи дошки. Діагональна укладка надасть особливої динамічності видовженим приміщенням. Ідея візуально збільшує простір і «розсуває» його межі.

Для створення сучасних дизайнів підлоги зайдіть в інтернет-магазин Holz. Тут представлені різноманітні та незвичайні варіанти.

Плитка

Здавалося б досить просте і типове для підлоги покриття, проте необов’язково вибирати стандартну квадратну плитку. Сьогодні кераміку випускають з імітаціями різних природніх матеріалів: дерево, камінь, мармур, бетон, цегла і навіть мозаїка. Можна використати панно або декори та створити вишуканий інтер’єр.

Все частіше однією базовою плиткою облицьовують підлогу та одну зі стін. Таке рішення ламає стереотипи та візуально продовжує підлогу. Якщо у приміщенні стримані стіни – зробіть акцент на підлозі і придбайте яскраву плитку у стилі «печворк».

Вініл

Підлогове покриття, яке здатне принести вишуканість в інтер’єр. Сучасні технології дозволяють одержувати вінілові панелі практично з будь-яким малюнком та текстурою. Вони мають великий декоративний потенціал. Крім того, вініл стійкий до стирання, не боїться вологи і домашньої хімії. А це не аби яка перевага!

Бетонні підлоги

Таке рішення стало популярним з поширеністю стилю «лофт». Бетон – сучасний, «лаконічний» і довговічний матеріал з індустріальним шиком. Головне правило – він повинен поєднуватися зі стилем приміщення. Бетонна підлога чудово реалізує себе у стилях «лофт», «мінімалізм», «сучасний рококо». Цей дизайнерський трюк покликаний урівноважити оздоблення кімнати своєю навмисною простотою у сусідстві з грубістю.

Поєднання різних матеріалів у дизайні підлоги

Не варто боятися поєднання сучасного підлогового покриття. При грамотному використанні досить добре зможуть уживатися між собою дерево і плитка. Разом вони створять унікальний контраст і гру фактур. Це ідеальний варіант для візуального зонування приміщення. Краще вдаватися до таких експериментів у просторих кімнатах. Найчастіше це роблять у кухнях-вітальнях, передпокоях, вітальнях. Оригінальним є контраст шестикутної плитки у вигляді бджолиного воску та паркетної дошки.

Вдале поєднання плитки, дерева, каменю чи бетону дозволить скласти цілу сюжетну композицію. Сміливі ідеї, фактурне і колірне оформлення, гра контрасту – до такого рішення для підлоги в дизайн інтер’єру можна нічого більше не додавати.

Ринок сьогодні дозволяє вибрати будь-який дизайн підлогового покриття. Кожне з них – це індивідуальний стиль інтер’єру. Обирайте дерев’яну підлогу, якщо віддаєте перевагу природності, домашньому комфорту і затишку. Бетон – для прихильників сучасності, модерну та урбаністичної тематику в інтер’єрі.



• не пропусти