Цей загадковий і таємничий Єгипет

156

Число туристів, які відвідують Єгипет не знижується протягом року. Величезна кількість відпочиваючих приїжджають в цю країну як в літній, так і в зимовий період. І це пояснюється не тільки хорошими кліматичними умовами, але перш за все знаменитими історичними пам’ятками, неповторним місцевим ландшафтом і безліччю унікальних місць для активного відпочинку. А також невисокою ціною на тури, які можна замовити тут в туристичній агенції Хіт Тревел.

Кліматичні умови

Сухий і гаряче повітря, сильні вітри, нерідко викликають піщані бурі, нестача опадів, добові коливання температури призвели до того, що найбільша щільність населення і скупчення туристичних центрів спостерігається на північному узбережжі Єгипту, яке знаходиться в зоні більш м’якого і приємного середземноморського клімату.

Для тих, хто мріє побачити величні пустелі і відправляється в Єгипет, тури формуються таким чином, щоб уникнути неприємного природного явища хамсин, що спостерігається у весняний період. Навесні з пустель починають дути гарячі і сухі вітри, що призводять до різкого підвищення температури повітря і зниження вологості до 10%.

Туристичні центри

У безпосередній близькості від столиці Єгипту Каїра розташований величний і загадковий пам’ятник древніх епох – піраміди Гізи. Піраміди Гізи шануються одним з «семи чудес світу» і являють собою шедевр інженерної думки і натхнення.

Відома піраміда Хеопса оточена ореолом дрібніших пірамід, усипальниць дружин, жерців, вищих ієрархів при фараоні. Цей величний комплекс тисячоліттями охороняє Великий Сфінкс, задумливо дивиться в бік сонця, що сходить.

Адміністративний центр Єгипту нерідко включається в програму туру, що пояснюється дивовижною історією і особливим шармом цього міста. Каїр буквально розчинив в собі найдавніші людські поселення на цій території – Гелиополь періоду Раннього царства, біблійний Вавилон, Фостат Середньовіччя, увібравши в себе їх ауру і зберігши архітектурні шедеври.

У Каїрі дивним чином переплелися християнська, мусульманська і світська культури, втілившись в пам’ятках архітектури. Мечеть Аль-Азхар протягом більше тисячі років вважалася символом Каїра і ісламської віри, а в її стінах розташувався найдавніший університет, де здобувають освіту студенти всього світу.

Для любителів екстремального відпочинку і видів спорту істинним відкриттям стане національний заповідник Рос-Мухаммед на Червоному морі, що пропонує широку розважальну програму.

Особливості кухні Єгипту

Кулінарне мистецтво Єгипту формувалося, поєднуючи в собі європейські та східні традиції приготування страв, саме тому різноманітність продуктів і способів їх обробки вразить навіть найвибагливішого гурмана. Крім зернових продуктів, активно використовується різноманітне м’ясо (крім свинини), яке в прибережних районах з успіхом замінюється рибою і морепродуктами. Особливе місце в кухні Єгипту займають молочні та кисломолочні продукти, що володіють незвичайним смаком.

Оскільки кулінарні шедеври в Єгипті, як правило, насичені значною кількістю спецій, слід уникати незнайомих страв або надмірно сміливих поєднань. Трапеза завершується на європейський манер десертом і чаюванням.

Знамениті витончені східні солодощі, фініки і зацукровані інжир дозволять Вам відчути красу і чарівність гастрономічної культури Єгипту. Але якщо вам чимось не подобається Єгипет, ви можете вибрати будь яку іншу екзотичну країну для відпочинку в агенції Хіт Тревел, ось сторінка.