Львів і його визначні пам’ятки

410

Львів – популярне туристичне місто. Щорічно взимку і влітку сюди з’їжджаються тисячі туристів, щоб помилуватися пам’ятками і познакомітmся з місцевим колоритом. Оглядати місто найзручніше пішки, чи на велосипеді. А для проживання слід скористатись послугою квартири подобово Львів на Vlasne.ua

Відповідно до літописів, місто заснував Данило Галицький у 1256 році і назвав на честь сина. За час свого існування місто неодноразово змінювало господарів і перебудовувавлося, тому увібрало в себе культуру і архітектуру багатьох народів.

Які ж найпопулярніші місця Львова?

Площа Ринок

Площа з XIV століття вважається центром Львова. Після приєднання Львова до Польщі польська влада надсилала сюди німців, які побудували на площі багато готичних будівель. У назві площі зашифровано німецьке слово «ринг», тобто «кільце», адже площа майже кругла за формою.

На площі розташована 44 будівлі, але однотипних годі й шукати. У центрі площі височіє ратуша.

На площі є ринок, де можна придбати сувеніри, а також випити чашку знаменитого львівського шоколаду або стакан глінтвейну.

Кавова шахта

На площі Ринок знаходиться знаменитий магазин-музей «Кавова шахта». Тут можна випити філіжанку львівської кави, а також спуститися в шахту і подивитися, як шахтарі «добувають» з-під землі кавові зерна. Бажаючі можуть придбати кави з собою на пам’ять.

Бернардинський собор

Це один з найстаріших храмів Львова. Перші згадки про нього відносяться до XV століття. Спочатку храм був дерев’яним, але в XVII-XVIII століттях споруди були замінені на кам’яні. Храм побудований в змішанні стилів ренесанс, маньєризм і бароко.

Інтер’єр храму створювався в першій половині XVIII століття, коли переважав стиль бароко. Тоді храми не мислить без помпезних розписів і розкішних люстр.

Палац графів Потоцьких

На початку XIX століття граф Потоцький купив тут землі і облаштував дерев’яний мисливський будиночок. А через кілька років почав будівництво грандіозного палацу в стилі французького класицизму.

Півтора століття тому палац Потоцьких був центром культурного життя Львова. Сьогодні стіни палацу служать притулком для Львівської галереї мистецтв – найбільшого художнього музею України.

Львівська майстерня шоколаду

Шум, гам і загальні веселощі. На першому поверсі за склом видно ріки шоколаду і майстрів, що чаклують над ним.

Надовго тут ви навряд чи затримаєтеся – натовп народу, що прагне потрапити до омріяної «крамниці», затягне вас на другий поверх. Всі поспішають придбати сувенір, забрати із собою шоколадну ложечку, туфельку або новий тренд сезону – Путіна з нецензурними написами. Але! Якщо ви підніметеся на третій поверх, знайдете такий же магазинчик, тільки без черг. Так що не лінуйтеся. Обов’язково купіть собі «пацьорок» – так називають шоколадні цукерки.



• не пропусти