Кращі місця у Києві, де можна провести пікнік на початку осені

1177

Якщо проїхатись трохи за межі Києва — можна знайти купу крутих місць для відпочинку на природі. Але о якщо часу на заміських відпочинок немає? І у самій столиці достатньо місць, до яких легко дістатись. Місць, в яких можна провести пікнік та насолодитись гарною атмосферою.

Тож якщо ви хочете провести початок осені на природі — зберігайте цей список та обирайте локацію для відпочинку.

1. Набережна поблизу Поштової Площі. Найзручніше розташування локації, адже вона знаходиться поряд з метро, прямо у центрі Києва. Це дозволяє організувати відпочинок хоча б на декілька годин, адже ви не будете тратити багато часу на дорогу. Провести час можна на сходинках біля Дніпра. Чудовий вид на річку, мости та Труханів острів — чудовий краєвид для вихідного.

2. Якщо маєте трохи більше часу — можна прогулятись через пішохідний міст і потрапити на сам Труханів. Це справжній райський куточок для любителів пікніків. Хочеш — йди у глиб і шукай зелений куточок у тіні. А хочеш — влаштовуй пікнік прямо на березі Дніпра, на піску.

3. Центральний Парк Шевченка. Якщо хочете відчути себе справжнім жителем столиці — то варто влаштувати трапезу прямо у центральному парку. Дістатись до нього ще простіше, він знаходиться прямо біля метро Льва Толстого. По вечорах у літню пору там грають вуличні музиканти, а в день студенти ліниво валяються на траві після пар.

4. Ботанічний сад, метро Університет. Ще одне місце, популярне серед студентів, не тільки університету Шевченка, але й університету Драгоманова. Тут багато лавок, але вистачає місця і для пікніків. Парк не такий великий, як на Дружби Народів, але особливо гарний восени. А вхід до нього розташований прямісінько за виходом із метро, так що це також чудовий варіант для тих, у кого постійно бракує часу на відпочинок на природі.

5. Ботанічний сад, на Дружби Народів. До нього вже треба трішки пройтись, але ця краса безперечно варта витраченого часу. Парк достатньо великий і маю безліч крутих локацій — можна зустріти захід сонця або світанок, соватись в тіні чи насолоджуватись видом на Київ. Навіть у часи найбільшого напливу людей цілком реально знайти тихе місце, де вас ніхто не буде турбувати і провести пікнік у гармонії з природою.

6. Парк КПІ. І знову студентське місце. Цього разу — райський куточок, яким діляться з нами студенти КПІ. Сама будівля навчального закладу — улюблена локація фотографів, тут цілий рік проводять весільні фотосесії. Будівлю часто порівнюють з Хогвардсом із улюбленої історії про Гаррі Поттера. Парк навколо неї особливо гарний восени, тож якщо не встигнете влаштувати пікнік влітку — приходьте до КПІ, насолодитись магічною атмосферою та поділитись смаколиками із білочками.

7. “Хоривиця”. Гірка у центрі Києва, з якої відкривається чудовий вид на один із найгарніших районів. Дістатись до неї можна, піднявшись по металевих сходинках, які підіймаються з Андріївського спуску. Природа посеред історичного центру, гарні краєвиди та романтика — ось що приводить молодь проводити тут вечори із вином та живою музикою. Будьте готові, що під час пікніку у цьому місці — до вас неодмінно прийде натхнення.

8. Недобудований міст на Контрактовій. Неподалік від метро, якщо прогулятись у сторону набережної, можна натрапити на недобудований міст, який теж зараз став популярним місцем для вечірніх посиденьок. Такий варіант сподобається тим, хто любить не тільки природу, але й міську романтику. Старий зруйнований міст, під яким протікає Дніпро та промислова зона — створюють атмосферу, яка не схожа ні на що інше.

9. До Дніпровської Набережної доведеться діставатись трошки довше, але якщо ви вже бували у центральних місцях із списку — то цей пункт точно прийдеться до смаку. На цій набережній можна влаштувати пікнік не лише на березі річки, але й у човні, який за доступну цціну можна винайняти у оренду. З човна можна погодувати качок або ж просто насолодитись тишею.

10. Голосіївський ліс. Мріяли нарешті вибратись на пікнік у ліс? Для цього теж не обов’язково їхати за межі Києва? У одному із центральних районів столиці знаходиться великий ліс, якраз створений для таких пікніків! Біля нього — не менш гарний парк, із озером, качками та літніми закладами із терасами.

А як часто ви у столиці проводите час на природі?

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua