Куди поїхати у відпустку, якщо не любиш спеку

980

Багато хто мріє провести свою літню відпустку на пляжах Іспанії, але є й ті, хто спеку не люблять і навпаки планують втекти від неї подалі. До помірного клімату чи зовсім у холоди — це вже на смак. Ми ж підібрали декілька не спекотних ідей, куди відправитись зручно і без сумніву, варто.

Ісландія. У цю країну мріє потрапити, без перебільшення, кожен мандрівник. Проте взимку мінусова температура стане випробуванням навіть для шанувальників морозів, так що найкращий сезон для відвідування Ісландії — саме літній. При заміських подорожах позначка на градуснику буде на 15 градусах, у кращому випадку, а подивитись там точно є на що: знамените сяйво, білі ночі і чорні пляжі зрештою — вулкани!

Ірландія — своєю красою нічим не поступається попередній країні. При тому, що тут може бути тепло — спека та пряме різке проміння вас ніколи не застануть. Натомість, привітно зустрінуть запаморочливі краєвиди, атмосферні паби та цікаві легенди про леприконів і ельфів, у котрі не можливо не повірити, знаходячись в такому казковому місці.

Окрім природи, ваше серце підкорять також старовинні замки, собори та абатства, гучні співи і привітні люди, а також ситна місцева кухня.

Англія. Що може бути краще класичного англійського сніданку, спитаєте ви? Відповідь проста: класичний англійський сніданок в туманному Лондоні! Погода влітку тут просто ідеальна: дні, але не спекотні, а ночі прохолодні, проте не занадто. Інколи проходять короткі дощі, подуває легкий вітерець і звісно ж, на ранок все вкривається містичним туманом. Ідеальна романтична атмосфера для неспішних сніданків та довгих прогулянок між старовинними будівлями. Країна з надзвичайно багатою історією та старовинною архітектурою — точно не залишить нікого байдужим.

Фінляндія. Зазвичай вона асоціюється у всіх із зимою, снігом, Новим Роком. Але чому б не відвідати Фінляндію влітку? Це, як і у випадку з Ісландією, зробить вашу подорож куди комфортнішою. Температура у другій половині літа підніметься максимум до 20 градусів, а ночами тут навіть в таку пору прохолодно. Проте, варто все ж одягнутись тепліше і відправитись на північ країни, спостерігати за знаменитим північним сяйвом.

ПАР. Поки літо в нас у самому розпалі — в Південно-Африканській Республіці якраз зима! І якщо в Фінляндії та Ісладнії саме ця пора року вважається не рекомендованою для подорожі, то в ПАР все навпаки і краще планувати таку екзотичну подорож, коли в країні якраз зимній сезон. Температура у такий час піднімається максимум до 22 градусів, а значить ніщо не обмежує ваших прогулянок на відкритій місцевості протягом дня. До того ж — такий відпочинок точно буде небанальним та запам’ятається на все життя.

Естонія. Мабуть, найвигідніший варіант для мандрівників з України, які планують сховатись від спеки. Вже не можете дочекатись осені? У Естонії чекати не доведеться, літній сезон включає в себе дощі та тумани, які наповнюють старовинні міста надзвичайно романтичною атмосферою.

Чому цей варіант найвигідніший для Українців? Окрім того, що відпочинок там буде значно дешевшим, ніж у інших європейських країнах, надзвичайно дешево обійдеться і дорога до Естонії, яка знаходиться відносно неподалік. Є прямі перельоти лоукостерів, що інколи пропонують квитки за ціною квитку на автобус Київ-Одеса, туроператори пропонують багато бюджетних варіантів автобусних маршрутів та і самостійно наземним транспортом туди дістатись не важко.

Бонус: Непогані європейські напрямки для любителів помірного тепла — це північ Франції та північ Італії, адже поки на іншій стороні країн сонце відчутно припікає, на півночі можна відпочити без зайвого дискомфорту. Чудовим порятунком від спеки стане також гірська прохолода: не далеко від нас знаходяться польські Татри, Румунські Карпати, а якщо ви і зовсім не плануєте закордонну відпустку, то в нас і свої Карпати гостинно приймають мандрівників і сховають вас на своїх прохолодних верхівках чи у густих хвойних лісах.

А що обираєте ви: спекотні курорти, холодні країни чи помірний клімат?

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти