Берег Скелетів в Намібії, місце останнього спочинку сотень кораблів (19 фото)

1424

Берег Скелетів (англ. Skeleton Coast, порт. Costa dos Esqueletos) – частина узбережжя Намібії, що розташовується на північ від Свакопмунда, і закінчується біля гирла річки Кунене в Анголі. Вважається частиною пустелі Наміб.

Погодьтеся, якщо місцевість заслужила таку похмуру назву як «Берег Скелетів», значить, вона дійсно являє собою не дуже доброзичливий куточок! Насправді Берег Скелетів, розташований на західному узбережжі Африки, в Намібії, заслужив статус одного з найбільш похмурих і небезпечних для людини місць планети.

Берег Скелетів тягнеться на північ від міста Свакопмунд до гирла річки Кунене, яка знаходиться вже на території Анголи. Південна частина цієї ділянки узбережжя стала частиною національної туристичної зони, північна входить до складу природоохоронного парку «Берег Скелетів».

Щоб побачити настільки недружній куточок природи, слід відправитися на літаку в Уолфиш-Бей, головний порт Намібії, а потім на автобусі або автомобілі доїхати до самого берега. В’їзд до заповідника здійснюється через Шпрінбокскіе ворота, прикрашені зображеннями черепів.

Ця частина західного узбережжя Африки є дуже небезпечною для мореплавців через величезні валуни, найсильніші тумани, шторми і холодні Бенгальські течії. Тут неодноразово розбивалися кораблі, чиї проржавілі уламки залишилися на березі. Вітри з пустелі Наміб постійно несуть пісок в океан, так що, наприклад, остов німецького судна «Едуард Болен» зараз знаходиться вже за півкілометра від берега. Потерпілі крах в цій частині узбережжя моряки опинялися в дуже пустельній місцевості і по більше частини виявлялися приречені на болісну смерть. Так що Берег Скелетів цілком заслужив свою назву.

Зараз туристи приїжджають в однойменний заповідник не тільки побачити останки кораблів і помилуватися похмурою красою пустелі. Цей куточок облюбували численні колонії морських котиків, одну з яких дозволено відвідувати мандрівникам.



• не пропусти