Неповторний замок Зігмарінген, Німеччина (17 фото)

858

Замок Зігмарінген (Schloss Sigmaringen) знаходиться в однойменному місті на півдні країни на території Baden-Wurttemberg. На березі річки Дунаю розкинувся посеред величних Альп, здалеку Зігмарінген привертає увагу своїми потужними і високими формами. І це зовсім не дивно, бо замок стоїть на висоті 600 метрів і здається, що він виростає з скелі – своєї незвичайної основи, витягаючи з глибини свої довгі величні шпилі.

Висока скеля являє собою великий хребет, який дуже часто називають “Замковою горою”. Цей замок відомий ще і як замок Гогенцоллернів – могутніх князів, що колись правили цими землями. Досі ця прізвище залишається найдавнішою дворянській прізвищем Німеччини. Замок Зігмарінген – колись був головною резиденцією Гогенцоллернів і найбільшим замком в долині річки Дунай. Зараз же замок Зігмарінген є величезним і дуже цікавим музеєм, який приваблює туристів з усього світу.

Не дивлячись на те, що вся багатовікова історія замку Зігмарінген йде в глибини століть, до наших днів дійшли тільки високі вежі. Всі інші історичні частини замку з’явилися наприкінці 19 століття. Сталося це в результаті пожежі, після якої замок довелося заново відбудовувати. Перша згадка про цей замок зустрічається в літописах 1077, пов’язаними з облогою замку Рудольфом фон Швабеном, який воював проти імператора Генріха IV. Найстаріші і незвичайні частини замку приховані від всіх новобудовами 17 і 19 століть. Пройшовши довгий шлях, надалі замок став головним княжим музеєм і фірмою, яка мала управляти справами Гогенцоллернів.

Чим же приваблює туристів цей замок? Почати варто з унікальної колекції зброї, яка включає в себе близько трьох тисяч експонатів зброї та обладунків 14-20 століть. При цьому найяскравішими експонатами колекції вважаються величезний щит, німецьку рушницю 15 століття, а також гарний шолом 1622 року. Але в замку-музеї можна побачити не тільки зброю європейських країн. Наприклад, в колекції є озброєння японського самурая, клинки персів. Також у замку є кілька приміщень з пристосуваннями для тортур, які не рекомендується відвідувати слабкими нервами туристам. Чималий інтерес викликає і величезна сімейна бібліотека Гогенцоллернів. Це зібрання включає в себе більше 200 тисяч книг.



• не пропусти