Пустеля Піннаклс та кам’яні скелі химерної форми, розкидані серед пісків, Австралія (12 фото)

1117

Пустеля Піннаклс (англ. The Pinnacles Desert), розташована на південно-західному узбережжі Австралії, стала відомою зовсім недавно. Кам’яні скелі химерної форми, розкидані серед пісків, вперше згадуються австралійським істориком Гаррі Тернером лише в 1956 році.

Потрапити в це дивовижне місце, ландшафт якого нагадує про інші планети, можна з розташованого неподалік містечка Сервантес. Дорога займає близько двох годин, які доведеться провести в спеціально підготовленому автомобілі – звичайні шини не витримують наїзду на уламки вапняку.

На краю пустелі панують відтінки сірого, які в міру поглиблення в неї змінюються золотим. Розміри скель коливаються від зовсім невеликих, метрової висоти, до величезних, які можна порівняти з автомобілем або навіть будинком. Форми, над якими попрацював вітер, залишають місце для фантазії – тут можна побачити і групу, яку називають Силуети примар, і більше земних Верблюда, Кенгуру та Вождя червоношкірих індіанців. У середині пустелі розташована група скель, яка у багатьох асоціюється із залишками зруйнованого міста.

Науковці, які вивчали пустелю Піннаклс, дійшли висновку, що скелі одного разу вже виходили на поверхню – сталося це близько п’яти тисяч років тому, і тому ніяких згадок про це не залишилося. Вітер, що переносить пісок і щодня міняє навколишній ландшафт, в будь-який момент може знову приховати ці скелі від очей туристів. Однак зараз це дивовижне місце, розташоване посреті національного парку Намбунг, все ще доступно для відвідування, і кожен бажаючий може сам помилуватися на незвичайні фігури і дати їм свої назви.