Міст Століття, грандіозний міст, що поєднав Північну та Південну Америки, Панама (15 фото)

742

Міст Сторіччя (исп. Puente Centenario) розташований приблизно в 15 кілометрах від колись єдиного вантового нерозвідного мосту, об’єднуючого території Північної і Південної Америки. Він перетинає одну з головних водних артерій американського континенту – Панамський канал.

Міст був введений в експлуатацію 15 серпня 2004 року. Але активний рух по ньому почався лише у вересні 2005 року. Саме до цієї дати було повністю завершено будівництво транспортних магістралей, що ведуть до мосту. Свою назву міст отримав на честь сторіччя проголошення незалежності Панами (3 листопада 2003 р.).

Проект дизайну нового вантового моста належить Бостонському архітектору Мігелю Росалесу. Під його керівництвом плід сучасного архітектурного мистецтва був сконструйований всього за 29 місяців.

Вартість будівельних робіт склала близько 120 мільйонів доларів. Масштаби будівництва можна по праву назвати грандіозними. Міст злітає над Панамським каналом на висоту в 80 метрів, його довжина становить 1 кілометр 52 метри. Проходити під унікальним мостом можуть будь-які судна, що дуже важливо для безперервного руху водних пасажирських і вантажних транспортних засобів. Шість смуг Панамериканської автостради дозволяє автомобільному транспорту рухатися по мосту без затримок.

Міст Століття, Панама (1)

Міст Століття, Панама (2)

Міст Століття, Панама (3)

Міст Століття, Панама (4)

Міст Століття, Панама (5)

Міст Століття, Панама (6)

Міст Століття, Панама (7)

Міст Століття, Панама (8)

Міст Століття, Панама (9)

Міст Століття, Панама (10)

Міст Століття, Панама (11)

Міст Століття, Панама (12)

Міст Століття, Панама (13)

Міст Століття, Панама (14)

Міст Століття, Панама (15)



• не пропусти