Мальовничий Королівський Каньйон, Австралія (14 фото)

1395

Одна з основних природних пам’яток Центральної Австралії – це Королівський Каньйон. Він розташований в Національному парку Ватаррка. Місця ці безлюдні, найближче невелике місто Аліс-Спрінгс знаходиться більш ніж в трьохстах кілометрах. А дорога з твердим покриттям, шосе Стюарт-Хайвей, з’явилася тільки двадцять років тому.

Область пустельна, тому влітку температура повітря нерідко досягає +40°С. Район Червоний центр з його Королівським Каньоном настільки знаменитий, що його, незважаючи на дуже суворий клімат і важку дорогу, із задоволенням відвідують тисячі туристів.

Дивовижний гірський парк і трьохсот метрові стрімчаки Каньйону безмовно демонструють свою велич всім відвідувачам. На дні ущелини знаходиться дуже маленька річечка.

Дорога приводить туристів до бази Кінгс-Каньйон і автостоянки на краю ущелини. Від бази з Каньйон-Уок проходить два маршрути. Один з них проводить відвідувачів Королівського Каньйону через скельний лабіринт. Інша стежка з назвою Кінгс-Крик-Уок, демонструючи валуни і евкаліпти, веде до вершини ущелини, на якій туристів очікує вид на каньйон і прекрасне озеро з водоспадом.

З половини шляху траса спускається до гірського озерця Райський сад, навколо якого багато рослинності. Відвідання Королівського Каньйону дозволяє зустріти екзотичних місцевих птахів, наприклад, бронзовокрилого земляного голуба і чорного канюка, зяблика-зебру і сіроголового медососа, а також реліктову флору, наприклад, цікадофітів або саговникові папороті – ровесників динозаврів. Частина ущелини закрита для відвідувачів. Місцеві аборигени вважають цю територію священною. Туризм по пустелі вимагає обережності. Гуляти найкраще вранці. З собою потрібно брати достатньо води, а також такі необхідні сонцезахисні аксесуари, як окуляри, капелюх і крем.

Королівський Каньйон, Австралія (1)

Королівський Каньйон, Австралія (2)

Королівський Каньйон, Австралія (3)

Королівський Каньйон, Австралія (4)

Королівський Каньйон, Австралія (5)

Королівський Каньйон, Австралія (6)

Королівський Каньйон, Австралія (7)

Королівський Каньйон, Австралія (8)

Королівський Каньйон, Австралія (9)

Королівський Каньйон, Австралія (10)

Королівський Каньйон, Австралія (11)

Королівський Каньйон, Австралія (12)

Королівський Каньйон, Австралія (13)

Королівський Каньйон, Австралія (14)