Мальовничий водоспад Наті, найвищий водоспад Японії (12 фото)

1044

У префектурі Вакаяма на півострові Киї знаходиться найвищий японський водоспад – Наті. Він спадає зі скелястого 133 метрового уступу і впадає в глибокий 10-тиметровий басейн біля підніжжя. Основний потік оточений кількома десятками мальовничих струменів. Чи варто дивуватися, що це місце споконвіку вважається священним і гідним поклоніння.

Ще в древні часи біля водоспаду був зведений синтоїстський храм Хіро-дзіндзя. Там же розташований буддійський храм Сейганто-дзі. Дивне єднання двох релігій. Втім, для японців – цілком нормальне явище.

Найкраще розглянути Наті можна з оглядового майданчика буддійського храму. Звідти відкривається чудовий вид на природне диво і рукотворну триярусну пагоду. У ясну погоду неможливо відірвати погляд від стрімкого потоку. У дощові місяці, коли річка повноводна, навколо Наті трясе від безперервного гуркоту.

Найбільше туристів збирається біля водоспаду 14 липня. У цей день в одному з храмів Кумано – містечка, розташованого поблизу, відзначається свято вогню Наті – Наті-но-Хай-Мацурі. Найбільш цікавою та видовищною є церемонія очищення вогнем дороги до водоспаду – синтоїстські священнослужителі несуть до Хіро-дзіндзя величезні смолоскипи і паланкіни.

Водоспад Наті не тільки є об’єктом поклоніння, а й сам вважається божеством. На думку японців у водоспаді мешкає священний дух Хіро-гонген. Ось вже багато століть поспіль пілігрими, яких не бентежать звивисті гірські стежки, приходять вклонитися до водоспаду.

Водоспад Наті (1)

Водоспад Наті (2)

Водоспад Наті (3)

Водоспад Наті (4)

Водоспад Наті (5)

Водоспад Наті (6)

Водоспад Наті (7)

Водоспад Наті (8)

Водоспад Наті (9)

Водоспад Наті (10)

Водоспад Наті (11)

Водоспад Наті (12)



• не пропусти