Культовий хмарочос Ворота Столиці або падаюча вежа Абу-Дабі (9 фото)

1464

Ворота Столиці (Gapital Gate) – культовий хмарочос, розташований в Абу-Дабі, суміжно з Національним виставковим центром. У 160 метрів заввишки, з 35 поверхами, це – одна з найвищих будівель в місті, яка витончено нахиляється в 18 градусів на захід, що в чотири рази більше, ніж відома Пізанська вежа. У червні 2010 Книга Світових рекордів Гіннеса засвідчила падаюча вежа Абу-Дабі, як “Найбільш нахилену штучну вежу в світі.”

Щоб зробити такий нахил можливим, центральне ядро ​​будівлі нахиляється в протилежному напрямку до основної структури, і виправляється по мірі підйому вгору. Будівля побудована на бетонній основі 7 футів глибиною, з щільною петлею укріпленої сталі. Сталевий екзоскелет, відомий як діагрід, спирається на установку з 490 труб, які всверлені на 30 метрів під землю, щоб протидіяти гравітаційним факторам, вітру і сейсмічному тиску.

Інноваційна форма Воріт Столиці полягає не тільки в їх нахилі, але також і у формі труби. Вежа розширюється, у міру того, як росте вгору. Через такий дивний дизайн кожен готельний номер унікальний у розмірі та формі з вікнами від підлоги до стелі, які дозволяють гостям милуватися кращим із захоплюючих видів міста Абу-Дабі.

Падаюча вежа формує тандем з Національним комплексом виставкового центру Абу-Дабі. Капітальне розвиток власника Центру включає пов’язану групу з 23 башт, включаючи фірмові готелі, комерційні будівлі, житлові комплекси і споруди для змішаного використання. Ці споруди побудовані з виходом на міське шосе вздовж південно-західного берега Абу-Дабі з Воротами Столиці, домінуючими над береговою лінією на західному краю.

35-поверхова вежа, яка відкрилася рік тому після п’яти років будівництва, швидко стає одним з найвідоміших орієнтирів Абу-Дабі.

Ворота Столиці. Падаюча вежа Абу-Дабі (1)

Ворота Столиці. Падаюча вежа Абу-Дабі (2)

Ворота Столиці. Падаюча вежа Абу-Дабі (3)

Ворота Столиці. Падаюча вежа Абу-Дабі (4)

Ворота Столиці. Падаюча вежа Абу-Дабі (5)

Ворота Столиці. Падаюча вежа Абу-Дабі (6)

Ворота Столиці. Падаюча вежа Абу-Дабі (7)

Ворота Столиці. Падаюча вежа Абу-Дабі (8)

Ворота Столиці. Падаюча вежа Абу-Дабі (9)