8 місць, які варто відвідати в Європі, якщо ви любите смачно поїсти, за версією The Independent

1002

Якщо ви любите мандрувати та гарно поїсти, то Європа – ідеальний напрямок для вас.

Видання The Independent пропонує 8 місць, де можна віддатись своїм кулінарним слабкостям.

Марсель, Франція

Північноафриканські закуски, великі оливки з коржиками, тістечка, риба та хаотичні ринки – це все вам подарує Марсель.

Обов’язково спробуйте panisse – чипси з нуту, популярна вулична їжа, яка чудово пасує до французького лікеру “пастіс”.

Прованс, Франція

Трюфелі, оливки з Ніону, полуниця з Карпантра, дині з Квайону.

Прованс – справжня скарбниця смаків.

Це домівка двох найбільших ринків трюфелів: ринок у Карпантра та ринок у Рішранш.

Трюфельні ринки проходять щоп’ятниці та щосуботи з грудня по середину березня.

Ібіца, Іспанія

Відомий острів відновлює свою репутацію: тепер Ібіцу знають не лише як місце для гучних та п’яних вечірок, але й як гастрономічний осередок.

Вартий відвідування ресторан El Portalon, він належить фермерці Анни Сійсмонсберг, яка переїхала у Іспанію з США.

Там можна скуштувати фермерські продукти, з яких вам відразу і приготують обід чи вечерю.

А в барі Babylon Beach подають піну коладу з домашнього кокосового сиропу.

Валетта, Мальта

Мальтійська столиця славиться своєю кухнею, багатою на оливкову олію та оливки.

Їжа Мальти нагадує італійську та інші середземноморські кухні.

Завітайте до ресторації “Bahia”, чиє сезонне меню змінюється до 5 разів на рік, а також винний бутік власником якого є єдиний у Мальті хірург-педіатр.

Курмайор, Італія

Забудьте про пасту!

В муніципалітеті Курмайор у регіоні Валле – д’Аоста варто їсти теплі супи, поленту, чорний хліб, ньоккі та сир сорту фонтіна.

Україна, Київ

Кулінарний потенціал України точно недооцінений на міжнародній арені.

The Independent радить обов’язково спробувати вареники, борщ, свинячі вушка та завітати в ресторан “Канапа”, що на Андріївському узвозі, 19.

А тим, кого цікавить радянська кулінарна спадщина, рекомендують ресторацію “Спотикач”, що на вулиці Володимірській, 16.

Афіни, Греція

Столиця Греції – це місце, де майже все смакує добре.

На кожному кроці можна спробувати “сувлакі”: грильоване м’ясо, загорнуте у лаваш та полите йогуртовим соусом. Смакує з холодним капучино.

На десерт спробуйте грецький йогурт з місцевим медом. Можна купити у будь-якій йогуртовій крамниці.

Альта Бадія, Італія 

Цей гірськолижний регіон у Південному Тіролі – прекрасне поєднання Італії та Австрії.

Після катання на лижах смакуватиме тареля гарячої пасти.

А влітку тут проходять різні кулінарні події.

Джерело УП Життя



• не пропусти