Всесвітній день собак: дата, цікаві факти та гарні вислови про менших друзів

2536

А чи знали ви, що є таке свято — Всесвітній день собак? Виявляється, його щорічно святкують 2 липня. Собаку називають кращим другом людини недарма. Їх вірності, любові та відданості до людей немає меж. Розповідаємо про цих дивовижних створінь: як можна привітати їх зі святом, а також додаємо добірку гарних висловів про наших менших друзів:

Як відсвяткувати таке незвичне свято?

Якщо у вас є домашній улюбленець — приготуйте йому щось по-особливому смачненьке. А же погуляйте з ним довше, ніж зазвичай. Друг зрадіє такій увазі та турботі.

Пригостіть безпритульних тварин: купіть їм корм. Також, що важливо робити не тільки в один день, а й протягом всього літа — залишайте їм миски з водою на вулиці. Влітку тварини страждають від спеки і не мають відкритих джерел з питною водою. А в цьому році літо в Україні особливо спекотне, б’є всі температурні рекорди. Щоб врятувати собак від зневоднення та теплових ударів — лишайте їм біля дому мисочки з водою. Людям це нічого не коштує, а для тварин — справжній порятунок.

Розповідайте друзям про те, як важливо стерилізувати тварин. Обізнаність в цьому питанні значно зменшує наслідки проблеми з безпритульними псами на вулицях.

Якщо можете взяти додому нового члена родини і вже запланували це — не купуйте собаку за гроші. Є безліч волонтерських організацій, які шукають дім вуличним тваринам. Ви не тільки отримаєте друга безкоштовно, а я й зможете долучитися до доброї справи.

Не вірте у стереотипи, що вуличні собаки небезпечні, не такі кмітливі чи можуть бути заразними. У таких волонтерських організаціях, як Додому — тварин віддають тільки у відповідальні руки. Але при цьому й самі ставляться до питання відповідально: вакцинують собак та обробляють від всіх можливих паразитів, стерилізують. Або ж, якщо тваринка зовсім цуценя — допомагають потім стерилізувати безкоштовно чи за мінімальною ціною.

Немає змогти взяти друга, але дуже хочеться допомогти тваринам знайти дім? Такі організації, як Додому — працюють завдяки волонтерам і можна просто стати одним з них. В міру власних можливостей: допомагати по 20 хвилин на день чи декілька годин один раз на тиждень. Чим допомагати? Можна писати тексти, які будуть агітувати інших людей забрати собаку додому. Фотографувати тварин для агітаційних матеріалів в соціальних мережах. Допомагати кормом, поширенням інформації, доглядом у притулках. Будь яка активність буде корисною, головне мати любов до хвостатих.

11 дуже страшних собак, які про це не здогадуються

Гарні вислови про собак:

1. Собаки розмовляють, але тільки з тими, хто вміє слухати. (Орхан Памук)

2. Якщо собака — це все, що в тебе є, ти все одно багата людина. (Луїс Сабін)

3. Якщо у вас є собака – ви повертаєтеся не в будинок, а додому. (Пем Браун)

4. Якщо б тільки люди могли любити як собаки, світ став би раєм. (Джеймс Дуглас)

5. У собак лише один недолік — вони вірять людям. (Еліан Дж. Финберт)

6. Бути може, коли нас називають собакою, це не така вже велика образа. (Джон Річард Стівенс)

7. Добрій людині буває соромно навіть перед собакою. (Антон Чехов)

8. Собаки люблять своїх друзів і кусають своїх ворогів, на відміну від людей, які не в змозі безкорисливо любити і змішують любов і ненависть. (Зигмунд Фрейд)

9. Боже, допоможи мені бути такою людиною, яким вважає мене моя собака. (Януш Леон Вишневський)

10. У світі немає кращого психіатра, ніж щеня, облизує вам обличчя. (Бен Вільямс)

А ви знали раніше про подібне свято? Якщо ні, і навіть якщо вже пропустили його — ніколи не пізно висловити свою любов до хвостатих. Наприклад, прохолодною водою в мисочці на вулиці у спекотний літній день.

20 світлин, які розтоплять ваше серце. Як змінюється собака, коли знаходить дім

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти