Під час Великого посту треба їсти дозволені продукти, в яких є кальцій, порадила лікар.
Лікар-дієтолог Мирослава Березова повідомила, що у людини при дотриманні Великого посту через відсутність в раціоні протягом тривалого часу кисломолочних продуктів може виникнути дефіцит кальцію.
Кальцій важливий для здоров’я нервової системи, серця, судин, кісток і зубів, щоб нормалізувати його рівень в організмі під час посту, потрібно їсти кожен день насіння кунжуту і соняшнику, горіхи, шпинат і капусту, розповіла експерт.
За словами медика, різке обмеження споживання молочних і кисломолочних продуктів може негативно вплинути на склад мікрофлори кишківника.
Дієтолог пояснила, що завдяки мікрофлорі правильно працює травлення, добре всмоктуються корисні речовини. “Щоб нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, необхідно включити в раціон вівсяну кашу і квашену капусту …”, – порадила лікар.
Нагадаємо, Великий піст 2019 розпочався 11 березня, він триватиме 48 днів і закінчиться 27 квітня в опівночі.