На думку фахівців, сніданок повинен насичувати організм до обіду, а в вівсянці для цього мало білка.
Найшкідливішої для здоров’я людини кашею є манка.
Про це пишуть Аргументи тижня.
За словами дієтологів, це пов’язано з тим, що манна крупа багата крохмалем і бідна білком. Також в ній міститься багато глютену, який може викликати алергію у дітей, а також заважає засвоєнню заліза і вітаміну D.
За манкою йде білий шліфований рис – під час шліфування рис втрачає вітаміни, при цьому залишається великий обсяг крохмалю.
На третьому місці, як не дивно, вівсянка. На думку фахівців, сніданок повинен насичувати організм до обіду, а в вівсянці для цього мало білка.
Раніше дієтолог Дарина Бухман поділилася своїм рецептом ідеального зимового сніданку.
“Мої улюблені варіації (сніданку): пара смажених яєць зі щедрою порцією зелені на пару і розім’ятим авокадо; смажене яйце з запеченим бататом і порцією салату з Кейла; безглютеновий тост з авокадо і яйцем”, – розповіла Бухман.
Також вона розповіла, як сама готує вівсяну кашу з дробленого зерна.
“Заливаю зерна на ніч, кинувши у воду кімнатної температури щіпку солі (так крупа легше засвоюється). Вранці промиваю і відварюю її (хвилин 25 на повільному вогні) з куркумою і корицею. В кінці додаю кокосове молоко, насіння льону, гарбузовий протеїн, терте яблуко. Подаю з мигдальним урбечом “, – додала дієтолог.