![]()
Літо традиційно вважається часом шашликів.
Дієтологи пояснили, в чому користь і шкоду різних видів м’яса.
Найбільше білка міститься в яловичої вирізки. Завдяки мікроелементам яловичина зміцнює кістково-м’язовий апарат, а вітаміни допомагають зробити міцними стінки судин.
Відварна яловичина рекомендується тим, хто відновлюється після опіків і травм.
Серед мінусів – багато холестерину, а пуринові підстави можуть спровокувати остеохондроз, подагру і сечокам’яну хворобу.
Телятину відносять до самого корисного м’яса завдяки наявності легкозасвоюваних амінокислот, а також мінералів і вітамінів. Це один з кращих джерел заліза, але вживати її бажано з квашеною капустою, де є вітамін С.
Мінуси в тому, що телятина – це по суті молода яловичина.
У баранині мінералів і вітамінів міститься, як і в яловичині і свинині. А ось заліза на 30 відсотків більше, ніж у свинині.
М’ясо відрізняється низькокалорійністю і сприяє профілактиці цукрового діабету. У ньому багато фтору, тобто захищає зуби від карієсу.
Але баранина є важким для травлення м’ясом, а тому якщо у вас проблеми з шлунково-кишковим трактом, то краще від неї відмовитися.
Свинина знаходиться на 2-му місці серед м’ясних продуктів по засвоюваності. До того ж в ній багато вітамінів групи В, необхідних для нервової системи.
М’ясо рекомендується жінкам, що годують, тому як білок свинини активізує вироблення грудного молока.
З приводу чоловіків: свинина робить позитивний вплив на потенцію.
Більш того, свинина і сало містять селен і арахідонову кислоту, що беруть участь в оновленні клітин і допомагають боротися з депресією.
До мінусів відносять небезпеку для алергіків через гістаміну, високу калорійність, ризик серцево-судинних захворювань в разі зловживання даним видом м’яса.




