Microsoft навчила Windows 10 швидко підключатися по Bluetooth з іншими пристроями

    233

    Компанія Microsoft продовжує розширювати можливості, доступні власникам комп’ютерів і планшетів під управлінням операційної системи Windows 10. Учасники програми Windows Insider, що дозволяє отримувати бета-версії майбутніх оновлень, повідомили про цікаву знахідку. В останній тестовій збірці десятої «вінди» версії 17093 вдалося знайти функцію, яка дозволяє швидко встановлювати зв’язок з Bluetooth-пристроями без необхідності запускати налаштування або виконувати будь-які інші дії.

    Зараз для підключення будь-якого нового пристрою по Bluetooth до комп’ютера на Windows 10 необхідно запускати налаштування і виконувати безліч натискань. У новій інсайдерській збірці з’єднання відбувається після натискання всього однієї кнопки. Коли певний пристрій переходить в режим створення пари, комп’ютер (планшет) сам про це повідомляє – в нижньому правому куті екрану з’являється відповідне повідомлення. Щоб створити пару досить зробити всього один клік на єдину кнопку.

    В даний час підтримка швидкого підключення по Bluetooth є тільки в декількох пристроях виробництва Microsoft, головним серед яких є бездротова мишка Surface Precision Mouse. У найближчому майбутньому список підтримуваних пристроїв дуже сильно розшириться, причому підтримка нової функції Windows 10 повинна з’явитися навіть в тих продуктах, які вже продаються на ринку, а не тільки в нових моделях.

    Відомо, що компанія Microsoft зараз співпрацює з Logitech , продукція якої незабаром повинна обзавестися підтримкою швидкого з’єднання по Bluetooth. Американська корпорація стверджує, що впровадження нової можливості в Windows 10 для моментального створення пари зробить цю технологію вкрай популярною і зможе її стандартизувати в довгостроковій перспективі.

    Справа в тому, що багато Bluetooth-пристрої вже давно можуть швидко створювати пару з пристроями, що працюють на iOS і Android, тобто практично всіма смартфонами і планшетами, які сьогодні є на ринку. Користувачі добре про неї відгукуються, оскільки вона заощаджує час і робить процес об’єднання двох пристроїв в одній ціле набагато простішим.

    Нова функціональна можливість Windows 10, що з’явилася у версії 17093, повинна стати частиною великого оновлення Redstone 4 (Spring Creators Update), яке буде доступно для завантаження і установки рядовим користувачам вже зовсім скоро – в березні 2018 року.



    • інші новини