25 грудня плюс ще 2 вихідних? Названа проблема зі святами в Україні

    71

    Оголосивши вихідним днем 25 грудня, варто було б зробити вихідними ще два великих релігійних свята християн західної традиції: Великдень і Трійцю; оскільки святкових днів в Україні занадто багато, це перетворюється на проблему.

    Таку думку “Обозревателю” висловив завідувач відділом Інституту історії України НАНУ Станіслав Кульчицький.

    “Якщо ми будемо оголошувати вихідним 25 грудня, тоді потрібно додавати ще два вихідних – на католицький Великдень і Трійцю, оскільки це рівноцінні свята”, – зауважив він.

    Історик визнав, що “тут є заковика”, оскільки “церковні свята накладаються на загальні свята, і у нас виходить дуже багато свят”. “З цим треба щось робити. Не можна весь час додавати і додавати свята, треба щось і скасовувати. Спочатку треба вирішити цю проблему, а потім вже встановлювати свята”, – заявив він.

    На думку Кульчицького, можна було б скасувати вихідний 2 травня та 9 травня, а день пам’яті загиблих у Другій світовій війні встановити 8 травня і зробити його звичайним, не вихідним, днем.

    Історик також нагадав про те, що “кількість християн західного обряду в Україні дуже невелика, більшість – православні християни”.



    • інші новини