В українських школах може з’явитися новий предмет

    2243

    Міністерство освіти і науки України працюватиме із Єврорадою для впровадження інтеграції демократичних цінностей в навчальний процес. Відповідна співпраця полягатиме у оновленні шкільних програм та розробці нормативно-правової бази Національного академічного репозитарію, пише Вголос.

    Про це зазначено у повідомленні прес-служби Міносвіти.

    «Ви займаєтесь проектом, що пов’язаний з розвитком демократичних цінностей та громадянства. І в ньому для нас дуже важливими є напрацьовані матеріали, які ми можемо інтегрувати в навчальну програму для школярів. Зокрема, зараз ми починаємо підготовку до оновлення програм базової школи та написання нових програм для старшої школи — 10-11 класів», – повідомила міністр освіти Лілія Гриневич.

    Посадовець наголосила, що основна проблема наданих Радою Європи освітніх матеріалів полягає в тому, що вони існують окремо від навчальних програм та передбачають створення окремого предмету. Однак введення такого курсу є неможливим, адже школи і так перевантажені різними дисциплінами.

    За словами Гриневич, необхідно оформити ці матеріали в розрізі предметів та вікових особливостей дітей. Таким чином буде здійснюватись наскрізна інтеграція демократичних цінностей в навчальний процес.

    Разом з тим, міністр зазначила, що українські вчителі мають використовувати більше матеріалів, а не обмежуватись лише одним підручником. У зв’язку з цим, МОН розробить додаткові рекомендації щодо використання додаткових джерел, які будуть розміщені у вільному доступі.

    Гриневич наголосила, що важливою сферою співпраці МОН з Радою Європи є створення «антиплагіатного» законодавства в Україні, яке поки практично відсутнє. Такі кроки підвищать рівень академічної доброчесності та знизять рівень корупції у вищій освіті.



    • інші новини