В Україні обмежили трансляцію телеканалу, який прославляв російських “золотих парнєй”

    1356

    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на 3 місяці обмежила трансляцію телеканалу “Телеклуб” в українських кабельних мережах через показ заборонених російських серіалів. Про це повідомляється на сайті Нацради.

    В ефірі каналу виявили низку заборонених на території України серіалів: “Мент в законе” (9-й сезон), “Профиль убийцы 2”, “Стреляющие горы”, “Золотые парни”, “Надежда”.

    У серіалах “Мент в законе” і “Профиль убийцы 2” показуються правоохоронні органи РФ, що порушує ст. 15-1 закону України “Про кінематограф”, де йдеться про неприпустимість популяризації силовиків країни-агресора.

    Крім того, у фільмі “Стреляющие горы” зафіксовано пісню “Погранзастава” у виконанні Олега Газманова, який внесений до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці України.

    Таке рішення Нацрада ухвалила в результаті моніторингу ефіру телеканалу, проведеного з 15 по 19 грудня 2016 року.

    Голова Національної ради Юрій Артеменко зазначив, що телеканал “Телеклуб” має юрисдикцію Німеччини, яка ратифікувала Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, тому регулятор не може вилучити його з переліку іноземних програм, дозволених для ретрансляції, за звичайною процедурою.

    Про це рішення Національна рада сповістить уповноважений регуляторний орган у сфері телерадіомовлення Федеративної Республіки Німеччини.



    • інші новини